Malatya Büyükşehirin Mülklerine Ait 5 Yıllık Kiralama Kararı İptal Edildi

Malatya Büyükşehirin Mülklerine Ait 5 Yıllık Kiralama Kararı İptal Edildi
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesine ait olan ve İşletme sürelerinin 2024 yılı sonuna kadar olan işletmelerin 31 Mart yerel seçimleri öncesinde 5 yıl eklenerek 2029 yılına kadar uzatılması kararı iptal edildi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 15 Mart 2024 tarihinde oy birliği ile kabul edilen, “Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından 3. şahıslara kiralanan ve çoğunluğu şehir merkezinde bulunan ve aralarında büfe, çay ocağı, dükkân, otopark, soğuk hava deposu, sosyal tesis gibi işletmelerin,  9 ay sonra bitecek olan kira sürelerinin 5 yıl uzatılması kararı "  mevcut yönetim tarafından alınan yeni bir meclis kararı ile iptal edildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1. Oturumunda  alınan kara ile iptal edilen 15 Mart 2024 tarihli Malatya Büyükşehir Belediye Meclis Kararı şu şekilde;   “Mülkiyeti ve sorumluluğu Belediyemize ait Malatya Kültür A.Ş.’ye işletme hakkı devredilen ekli listede belirtilen yerlerin işletme hakkı süresi 31.12.2024 tarihinde sona ereceğinden Malatya Kültür A.Ş. ekli yazılarında belirtilen yerlerin işletme hakkı süresinin bitiş tarihi olan 31.12.2024 tarihinden itibaren işletme hakkı süresinin 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunun 26. Maddesine istinaden 5 yıl süreyle uzatılmasının Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülüp karara bağlanması yönündeki teklifin değerlendirilmesi neticesinde; Mülkiyeti ve sorumluluğu Belediyemize ait, ekli listede belirtilen yerlerin 31.12.2024 tarihinden itibaren 5 (Beş) yıl süre ile Malatya Kültür A.Ş.’ye devredilmesine, mevcut işletme hakkı bedelinin 31.12.2024 tarihinden sonra, TÜİK tarafından açıklanan TÜFE (12 aylık ortalamaya göre) oranında artış yapılmasına katılanların oy birliğiyle karar verildi”  ifadeleri yer almıştı.

Kültür A.Ş.'ye devredilen, işletme (kira) sürelerinin uzatılma kararı iptal edilen belediye mülkleri ile yıllık kiralarına ilişkin liste şu şekilde:

malatyayenises.com

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.