"15 Temmuz'un Objektifleri" belgeseli izleyiciyle buluştu

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Yönetmeni Malatyalı gazeteci olan, 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin canlı tanığı olan 107 habercinin buluştuğu ve dünyada örneği olmayan “15 Temmuz’un Objektifleri belgeseli” Malatya 10. Uluslararası Film Festivalinde izleyici ile buluştu.

 

Gazeteciler , 15 Temmuz 2016 darbe girişimi gecesi; ateş hattında habercilik mesleğinin en zor sınavını verdi. Sadece Türkiye değil, tüm dünya onların objektifinden izledi ihanet şebekesinin acımasızlığını. Elbette ki hem kendi hem de çocuklarının geleceğini karartmak isteyen eli kanlı teröristlerin ihanetini görüntülemek ve anlatmak hiçbiri için kolay olmadı.

15 Temmuz’un Objektifleri Belgeseli, Yapımcısı ve Yönetmeni gazeteci Ali Ekber Karaçam; o karanlık ve uzun gecede yaşananları unutmamak ve unutturmamak adına Türkiye Haber Kameramanları Derneğiyle ile İşbirliği Yaparak Türkiye’de ilk kez, 107 haberciyi aynı belgeselde bir araya getirdi.

Medya kuruluşlarında çalışan haber kameramanları, muhabirler  ve Foto Muhabirleri ile; İstanbul, Ankara ve Marmaris’te darbe girişimi gecesi yaşanan dehşet anlarını 15 Temmuz’un Objektifleri Belgeseli için anlattılar.

 

Belgesel; 15 Temmuz gecesi o günkü adıyla Boğaziçi Köprüsü’nde şahadete yürüyen Şehit Erol Olçok’a ithaf edildi.

Belgeselin yönetmeni Gazeteci Ali Ekber Karaçam, “15 Temmuz’un objektifleri belgeseli serini ilk belgeseli, serinin ilk belgeseli biz o gece çalışan gazetecilerdik. Bende dahil olmak üzere sokakta bu hain geceyi canlı canlı yaşayan ve tanığı olan gazetecilerdik. Buz bu işin burada kalmamasını istedik. Türkiye Haber Kameramanları derneği ile beraber yola çıktık ve 15 Temmuz'un Objektifleri Belgeselini çekmeye başladık. Bu belgeselin içerisinde 107 gazeteci yer aldı. 107 gazeteci, İstanbul, Ankara ve Marmaris’te bulunan gazetecilerdi. O gece foto muhabirleri, haber kameramanları ve muhabir arkadaşlarımızın yaşadıklarını ve yaşadığı canlı tarihi anlattık. Bu belgesel 480 gün sürdü. Yaklaşık 30’un üzerinde metin yazarı barındırdı, 10 binin üzerinde görüntü tarandı. 3 ayda metinleri tamamlandı ve ortaya 90 dakikalık güzel bir belgesel çıktı. Bu belgesel 2 ödül alı. Dünya da tek bir belgesel ve başka bir örneği yoktur. Bu belgesel o zamanki adıyla Boğaziçi köprüsü, bugünkü adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde şehit olan Şehit Erol Olçak adına ithaf edilmiştir.” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.