Reklam

"500 bin nüfuslu yeni bir şehrin yeniden kurulması anlamına geliyor"

“Çiftçilerimizin emeği kutsaldır” diyen Vali Yavuz, tarım arazilerinin imara açılmaması ve modern tekniklerle verimin artırılması gerektiğini vurguladı.

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Haberleri 

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kapsamında, Malatya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tohum, Fide ve Zirai Ekipman Dağıtım Töreni, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Programa; Malatya Valisi Seddar Yavuz, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Vali Yardımcısı Talat Tabur, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nusret Mum, ilgili kamu kurumlarının müdürleri, STK temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

“Asrın felaketine rağmen tarımsal üretim sürüyor”

Törende bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, çiftçilerin emeğine ve tarımsal üretimin önemine dikkat çekti. Yavuz, “Sözlerime, Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle tüm çiftçilerimizin gününü en içten dileklerimle kutlayarak başlamak istiyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” ifadeleriyle sözlerine başladı.

6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından Malatya’da 100 bin 500 konut ve iş yerinin inşasının sürdüğünü belirten Yavuz, “Bu, neredeyse 500 bin nüfuslu yeni bir şehrin yeniden kurulması anlamına geliyor” dedi. Deprem sonrası zirai don felaketinin de çiftçileri etkilediğini hatırlatan Yavuz, bilimsel yöntemlerle ağaçların toparlanmaya başladığını söyledi.

“Tarım arazileri imara açılmamalı”

Tarım arazilerinin korunması gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, şu önemli uyarılarda bulundu:

Tarım alanlarımız geleceğimizdir. Verimli tarım arazilerimizin imara açılmasına izin verilmemelidir. Bu görev sadece devlete değil, 86 milyon vatandaşımıza düşen bir sorumluluktur.”

Türkiye’deki tarım alanlarının %70’inin 50 dönümün altında olduğunu belirten Yavuz, küçük ölçekli üretimin verimlilik ve rekabet açısından zorluklar doğurduğunu kaydetti.

“Tarımsal sigorta sistemi yaygınlaştırılmalı”

Don olayından sonra devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini vurgulayan Yavuz, çiftçilerin TARSİM sistemine dahil olmalarının büyük önem taşıdığını ifade etti:

TARSİM gibi %70’i devlet destekli tarım sigortalarına entegre olunması gerektiğini önemle vurgulamak istiyorum.”

Malatya’da yaklaşık 950 bin dekar alanda kayısı üretiminin sürdüğünü belirten Vali Yavuz, modern sulama tekniklerinin yaygınlaştırılmasının üreticilerin faydasına olacağını belirtti.

“Çiftçilik kutsal bir iştir”

Konuşmasının sonunda çiftçilere duyduğu saygıyı dile getiren Yavuz, şunları söyledi:

Ben de bir köyde büyümüş, şeker pancarı ekmiş bir ailenin çocuğuyum. Tarım, birçok dış etkene bağlı olarak yapılan zorlu bir uğraştır. Ancak alın teriyle yapılan bu iş kutsaldır. Tüm çiftçilerimize minnettar olduğumuzu bir kez daha dile getiriyorum.”

Program, çiftçilere tohum, fide ve zirai ekipmanların dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.