Avukattan adliyesizlik protestosu

Avukattan adliyesizlik protestosu
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya’da 6  Şubat depremlerinden sonra  dosyalarını ve  çalışmalarını bir birinden kilometrelerce uzaklıkta ve 3’ü şehir dışında  bulunan 6 ayrı binada takip etmek durumunda kalan avukatlar, yaşanan sıkıntılara çözüm bulunmayınca ilginç protestolara başvurmaya başladılar.

-Malatya’da birbirinden kilometrelerce uzaklıkta 6 ayrı binada hizmet veriliyor 

Depremler sonrasında Malatya’da adalet hizmetleri 6 ayrı binada yürütülüyor. Bu kapsam da, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya-Kayseri Yolu 8. Kilometredeki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı il binasında ayrılan bölümde, İcra Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Eski Adliyenin karşısındaki 2 ayrı bina da, Malatya İdare Mahkemeleri, Kubilay Lisesi binasında, Ceza Mahkemeleri Malatya-Kayseri Yolu 10. Kilometredeki eskiden otel olan, son olarak okul olarak kullanılan ve depremden önce Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi için tutulan Cafana (Görgü) Mahallesindeki bina da, Hukuk Mahkemeleri ise Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde TEDAŞ binasının karşısındaki TÜİK  adalet hizmetleri sağlanmaya çalışılıyor. 

-İlk ihale iptal edilmiş, ikinci ihale 29 Eylül’de 

24 Ağustos’ta yapılan ihalede yaklaşık maliyetin üzerinden teklif verildiği gerekçesiyle iptal edilen Malatya Adalet Binası Yapım işi ihalesi 29 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Yeşiltepe’de Eski Askeri Hastane’nin bulunduğu alana yapılacak olan Malatya Adalet Binası  inşaatı için 24 Ağustos 2023 tarihinde düzenlenen ve 5 ayrı firmanın teklif verdiği ihalede en düşük teklif 1 milyar 500 milyon TL, en yüksek teklif ise 1 milyar 923 milyon TL olmuştu. Yaklaşık maliyetin 1 milyar 387 milyon TL olduğu ihale, yaklaşık maliyetin üzerinde teklif verildiği gerekçesiyle iptal edilmişti.

-Avukattan otomobilin camına protesto yazısı 

Adliyedeki dosyalarını binaların birbirlerine olan uzaklığından dolayı artık takip edemez ve yetişemez olan ve bu durumda da vatandaşın mağduriyetini gören avukatlar yeni bina yapılana kadar, ileri başka devlet kurumlarının da yararlanabileceği şehir merkezinde kısa sürede çelik konstrüksiyon binasının yapılarak sorunun kısa sürede çözülmesini istiyor.

Yeni binanın ancak 2-3 yıldan önce bitirilemeyeceğini, böyle bir süreçte ise Malatya’da adliye hizmetlerinin aksayacağı belirten avukatlar, adalete olan güvenin büyük yara alacağını söylediler.

Malatya Barosu’na bağlı avukat  Mustafa Toper de özel otomobilinin arka camına, “20 yıldır Malatya’mıza rant uğruna ADLİYE BİNASI YAPTIRAMAYAN Tüm Milletvekili ve Siyasilere Sonsuz Teşekkürler …” yazısını yazarak protestoda bulundu. Avukat, bu otomobil ile adliye binalarına giderek dosyalarını takip ediyor. Diğer avukatlar protestoya yoğun destek verdiler. 

-Adalet Bakanına anlatılmıştı

Malatya Baro Başkanı Onur Demez, Türkiye Barolar Birliği’nde yapılan toplantıda Adalete Bakanı Yılmaz Tunç’a Malatya’da Adalet Binasının olmayışından dolayı çekilen sıkıntıları aktardığını belirterek, “6 Şubat depremlerinin ardından Malatya Adliyesi birbirinden bağımsız ve kilometrelerce uzaklıkta bulunan 6 ayrı binada adalet hizmetlerini vermeye çalıştığını, Adalet Hizmetinin tıkanma noktasına geldiğini, Meslektaşlarımız, Hakim, Savcı, Adli Yargı Personeli ve kıymetli vatandaşlarımızın dayanacak gücünün kalmadığını,…” anlattığını açıklamıştı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Abuze (1 yıl önce)
    Avukatlar yargı adalet gibi gereksiz şeylerle uğraşmayı bırakıp sayın cumhurbaşkanımın talimatıyla demeyi öğrensinler tabi milletvekili olmak istiyorlarsa
    0
    0
    Yanıtla