Reklam

İddaa da 22 milyon kaybettiler, üstüne 18 ay hapis yattılar

İddaa da 22 milyon kaybettiler, üstüne 18 ay hapis yattılar
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Haberleri

Hekimhan Mal Müdürlüğü’nde 2018 ile 2021 yılları arasında kurumun veznesinden veya sahte içeriklerle resmi evrak üzerinden Merkez Bankası veya  Hazine ve Maliye Bakanlığı hesaplarından maliyeden 18 kişinin IBAN’larına havale çıkartıp, tekrar bu paraları alarak iddia oynadıkları ve hazineyi bu yolla 22 milyon TL tutarında zarara uğrattıkları gerekçesiyle yürütülen yargılamada tutuklu olan 2 sanık 18 ay sonra tahliye edilirken, Hazinenin zararı olan 22 milyon 79 bin TL’nin tamamı ise  sanık yakınlarınca yatırıldı. 2 sanık, Hazininin parası ile iddaa oynadıklarını itiraf etmişlerdi. 

“Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Aracı Kılınması Suretiyle Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Zincirleme Şekilde Üç Veya Daha Fazla Kişi İle Birlikte Dolandırıcılık- Zimmet – Nitelikli Zimmet - Kamu Görevlisinin Zincirleme Şekilde Resmi Belgede Sahteciliği - Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” suçundan Hekimhan Mal Müdürlüğü personeli Süleyman G. ile Taner O.’nin  birlikte kurum şifrelerini kullanarak adlarına işlem yaptıkları Hekimhan Mal Müdürlüğü’nde görevli  Yeliz A., Makbule K. ve Adem T. olmak üzere 3 personel ve IBAN’larını kullanarak Hazineye ait paraları aktarıp tekrar geri aldıkları Ahmet B., Cihan A., Cihat M., Cengiz M., Cihan M., Furkan Y., Gökhan B., Hatice B., İbrahim Y., Kadir Ç., Muharrem K., Mustafa B., Ozan Y., Tevfik E., Semra E., Veysi B. ve Yasin K. Cevdet S.  18 kişi olmak üzere toplam 23 kişinin yargılanmasına Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 

Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmaya tutuklu sanıklar Süleyman G. ve Taner O. İle ile tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldılar. 

Sanık avukatları, Hazine’nin zararı olan 22 milyon 79 bin TL tutarındaki paranın son kısmı olan 768 bin TL’nin de yatırılarak, hazinenin 22 milyon 79 bin TL zararının karşılandığına dair ödeme makbuzunu mahkemeye heyetine sundular.

Tutuksuz yargılanan memur ve esnaflar, banka hesaplarına, maaşlarına ve şirketlerine olan icra ve tedbirler nedeniyle mağdur olduklarını, olayın asıl faillerinin suçunu kabullendiklerini ve ödemeleri yaptıklarını belirterek, tedbirlerin kaldırılmasını talep ettiler.

Tutuklu sanık Süleyman G., “Hayatımda ilk defa bir suça bulaştık. Bunun bedelini çok ağır ödedik. Bizimle birlikte yakınlarımız da bunun bedelini ödedi” diyerek, tahliye talebinde bulundu.

Tutuklu sanık Taner O. ise “Babam emekli maaşı ile kredi çekti, eşim, abim, yakınlarım Hazine zararını ödemek için borç para topladı. Çok pişmanım. Ölene kadar da bu pişmanlık üzerimden gitmeyecek” diyerek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme Heyeti, kısa bir ara verdiği duruşma sonunda tutuklu sanıklar Süleyman G. ve Taner O. hakkında yurtdışı yasağı ve adli kontrol uygulaması ile tahliyelerine karar verirken, diğer sanıkların banka ve şirketleri üzerindeki tedbirlerin ise kaldırılmasını kararlaştırdı. 

Bu arada, Dosyaya göre tutuklu sanıklar Süleyman G. ve Taner O.’nun 18 kişinin hesabına toplam da 58’kez sahte içeriklerle doldurulmuş resmi işlemler üzerinden Hazine’ye ait parayı IBAN’larına gönderdikleri ve tekrar bunu geri aldıkları belirtiliyor. Her iki sanık, ilk duruşmada, para ile iddaa oynadıklarını itiraf etmişlerdi. 

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.