Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, İran Kaysısının Malatya’ya getirilerek, Malatya kayısısı ile karıştırılıp piyasaya sunulması konusunda, “Yaklaşık 11 bin ton kaçak kayısı geldiği iddia ediliyor. Bazı iddialarda 4 bin ton olduğu söyleniyor. Bu geldimi, geldi, gelmeseydi bu kadar konuşulmazdı. Bundan dolayı yetiştirici zarar görüyor. Malatya’yı seven insanlar, Malatya’nın edebiyle büyüyenler bilirlerki, Malatya’nın dünyaca ünlü bir markası var, bu markada kayısıdır. Buna bari çakallık yapmayın, buna bari hile karıştırmayın.” dedi.
Akın, “Sıkıntılı süreçlerden geçen insanlar, bir sürü dosyası olan insanlar kalkıp siyasete giriyor, adamın sıkıntılı 20 -30 tane dosyası var, girmiş siyasetin içerisinde. Siyasete girmek için dosyamızın mı olması lazım? Siyasete ahlaklı giremezmiyiz?” ifadelerini kaydetti.
Akın, ERTV’de yayınlanan Güne Bakış Programına katılarak Gazeteci Hülya Kaya’nın sorularını yanıtladı.
-“Çıkıp konuşsunlar, bunun sorumluları var”
İran’dan getirilen kayısının getirilip Malatya kayısısına karıştırılarak piyasay sunulması iddiaları ile ilgili olarak konuşan Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, “Ben İran kayısısını, Tacikistan kayısısını, Özbekistan kayısısını getirmemişsem, bir şeylere katmamışsam, satmamışsam niye korkayım, niye çekineyim, çıkarım konuşurum. Çıkıp konuşsunlar, bunun sorumluları var. Birileri buna müsaade ediyorki bunlar Gümrükten geçip geliyor. Birileri bunu kabuk olarak, birileri bunu ceviz olarak soktum diyorsa, bu iş boş bir iş değil. İnsanlar usulsüz para kazanmak isteyebilir, ama görevliler görevini yapacak. Yaklaşık 11 bin ton kaçak kayısı geldiği iddia ediliyor. Bazı iddialarda 4 bin ton olduğu söyleniyor. Bu geldimi, geldi, gelmeseydi bu kadar konuşulmazdı. Bundan dolayı yetiştirici zarar görüyor. Malatya’yı seven insanlar, Malatya’nın edebiyle büyüyenler bilirlerki, Malatya’nın dünyaca ünlü bir markası var, bu markada kayısıdır. Buna bari çakallık yapmayın, buna bari hile karıştırmayın. Her yerde bir sıkıntı var. Kazanma hırsı. İran kayısının değeri, Malatya kayısının değerini yarısı kadar. Yapılması gereken şu, herkes sorumluluğunu yerine getirecek. Kimse oturduğu makamdan başka yere zıplamayacak.” İfadelerini kaydetti.
-“Önce adaletten bahsediyor, sonra çıkıp en büyük yolsuzluğu yapıyor”
Malatya Tarım Platformu Başkanı İnsan Akın, “İstikrar bozulduğu zaman her şey bozulur. İnsan bozulur tabiat bozulur. Haram-helal hepsi birbirine karışır. Sen inanıyorum diyorsun. ‘Allaha inanıyorum’ diyorsun, ibadet ediyorsun, sonra kalkıyorsun kul hakkı yiyorsun. Bu nasıl bir inançtır? Benim inancımda böyle bir şey yok. Kameralar önünde Allah’a inançtan bahsedeceksin, Hazreti Ömer’in adaleti diyeceksin, ondan sonra idarecilik böyledir, diyeceksin, ama ondan sonra çıkacaksın en büyük yolsuzluğu en büyük usulsüzlüğü en büyük sıkıntıyı sorumsuzluğu sen yapacaksın. Böyle bir mantık var mı? Biz bunları yaşıyoruz. Maalesef deprem bölgesinde fırsatçılık, insani ilişkilerin tamamen rafa kaldırıldığı, 3 bin liralık kira olmuş 17 bin lira, yani depremden önce 3 bin lira. Türkiye’nin bir numarası olmuş Malatya her anlamda.” dedi.
-“Adamın sıkıntılı 20 -30 tane dosyası var, ama siyasetin içine girmiş”
Akın şunları söyledi, “Siyaset kimsenin babasının malı değil, kimsenin tekelinde değil. Benimde onlar kadar belediyecilik, yerel yönetim ve halkla ilişkiler tecrübelerim var. Diyorlar ki, bizim bir çemberimiz var, bu çembere kimseyi almayalım, aykırı tipleri almayalım, yarın-birgün bizim yaptığımız işleri, yanlışlıkları dile getirir. Kusura bakmayın halk ne derse o olur. Siz halkın iradesine ipotek koyamazsınız. Konuşmayanlar yıllardır koltuklarda, herkese mavi boncuk dağıtıyorlar. Siyaset kimsenin tekelinde değil, yarın çıkar belediye başkanlığına da aday olabiliriz. Sıkıntılı süreçlerden geçen insanlar, bir sürü dosyası olan insanlar kalkıp siyasete giriyor, adamın sıkıntılı 20 -30 tane dosyası var, girmiş siyasetin içerisinde. Siyasete girmek için dosyamızın mı olması lazım? Siyasete ahlaklı giremezmiyiz? Siyasete sorunsuz ve sıkıntısız giremezmiyiz? Konuşamazmıyız? Vatandaşın lehine olan her şeye imza atarız.”
Akın, “Ben Malatya’nın evladıyım, seyyar satıcılıktan belediye özel kalemine kadar, birlik bakanlığına kadar her alanda çalıştım. Malatya’nın her köşesini, mahallesini ve mezrasını tek tek bilirim.” dedi.