İnönü Üniversitesi Mezun Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen mezun söyleşilerinde Fırat Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Hatice Gökçe Demirel tecrübelerini paylaştı.
İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve İnönü Mezun Koordinatörü Doç. Dr. Tuba Uçar, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Handan Belli, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Esra Sabancı Baransel, İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Canpolat Gökçe, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Arş. Gör. Emre Yiğit ve öğrenciler katıldı.
Mezun Koordinatörü Doç. Dr. Tuba Uçar’ın konuşmasıyla başlayan program, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Gökçe Demirel’in öz geçmişinin okunması ile devam etti. Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere sahneye gelen Dr. Öğr. Üyesi Hatice Gökçe Demirel İnönü Üniversitesinden mezun olduktan sonra iş hayatında yaşadığı deneyim ve zorluklardan bahsederek mezun olmadan önce bulunmuş olduğu arkadaş çevresinin kariyer yolundaki etkilerinden bahsetti. Demirel, kariyer hayatında en önem verdiği şeylerin başında kendini keşfetmek ve bir işi en iyi şekilde yapmak olduğunu ifade etti.
Öğrencilere üniversite yıllarını iyi değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Demirel, akademisyen olma yolunda ona katkı sağlayan aracın roman okumak ve dil öğrenmek olduğunu söyleyerek “İş ve okul hayatında birçok problemle karşılaşacaksınız. Problemin parçası olmamak için onu anlamanız gerekir. Anlamak için ise iç görünüz olması gerekir. Romandaki kahramanlar bizim yaşayabileceğimiz yelpazeleri ve davranış biçimlerini bize öğretir.” dedi.
Yapay zekâ ve internet çağının gelişiminin bazı meslek gruplarına etkilerinden bahseden Demirel, bu zorluklara daha çok etrafı gözlemleyip olasılıkları hesaplamayla yakalayabileceğini belirterek iş hayatında yaşanabilecek zorluklardan bahsetti. Demirel “Önemli olan hayatta sizin başınıza ne geldiği değil başınıza gelenlere nasıl cevap vereceğinizdir. İlerlemek iyidir ama bazen gerilemeniz de gerekir. Bir kuşsanız konduğunuz dal kırılsa bile kanatlarınız var. Sizin gücünüz daldan gelmiyor kanatlarınızdan geliyor. Ama dala sırtınızı yaslıyorsanız, düşersiniz. Omuzunuzda taşıdığınız yükler ağır gelebilir ama neyi neden taşıdığınızı bilirseniz daha kolay olur.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Konferans sonunda Doç. Dr. Handan Belli tarafından Dr. Öğr. Üyesi Hatice Gökçe Demirel’e hediye takdim edildi. / İNÜHABER