AK Parti’den Belediye Başkanlığını 2 dönem yürütürken, özellikle Malatya’daki bazı AK Partili eski milletvekillerinin yerel politikalarına tepki göstererek bu partiden isitfa ederek, CHP’den 2019 seçimlerinde aday olarak tekrar kazanan , milliyetçi ve muhafazakar kesimlerce sevilen Haluk Çömertoğlu, ilçede düzenlenen sempozyumun açılışında, “Biz birilerine diz çökmeyen oğuz beylerinin, birileriyle omuz omuza yürüyen Ülkücü Hareket engellenemez dediğimiz doğrultuda devam ediyoruz” dedi.
Malatya Net Haber Gazetesi’nden Mehmet Turan Çiğdem imzalı habere göre; Arapgir Belediye Başkanlığı ile Oğuz Boyları Derneği iş birliğinde düzenlenen ve 3 gün süren III. Uluslararası Oğuz Boyları Sempozyumu tamamlandı. Arapgir Samime Aydınlar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Oğuz Boyları Sempozyumunda Malatya ve Anadolunun Türkleşme süreçleri değerlendirildi. Sempozyumda konuşan eski Milli Eğitim Bakanı Metin Emiroğlu, Türk-İslam vurgusu yaptı.
-“Genlerde vatanseverlik, insan severlik, adalet var, eşitlik, merhamet, vicdan var”
Arapgir Tarihi ile ilgili çalışmalarını anlatan Milli Eğitim Eski Bakanı Metin Emiroğlu, "Bu coğrafyada Türkler insanlık tarihi ile birlikte Türk milleti yeryüzüne inmiş bir millet. Dünyaya, nizama alem vermek için gelen bir millet. Bu milletin özellikleri var. Bu millet her şeyi ile beraber vicdan sahibi, merhamet sahibi, adaletli, gittiği her yere adaleti oturtmak ister. Oradaki insanların yaşama şartlarına hiçbir ayrım yapmadan hizmet götüren bir millet. Çünkü onların atalarından aldıkları genlerde vatanseverlik, insan severlik, adalet var, eşitlik, merhamet, vicdan var. Bu güzellikleri İslam'da bulduğumuz için Türkler İslam ile müşerref olduktan sonra büyük imparatorlukların kapısını açmışlar” dedi.
-“Ülkücü Hareket engellenemez dediğimiz doğrultuda devam ediyoruz”
Ülkücülük vurgusu yapan Cömertoğlu, “Biz birilerine diz çökmeyen oğuz beylerinin, birileriyle omuz omuza yürüyen Ülkücü Hareket engellenemez dediğimiz doğrultuda devam ediyoruz. Bu toprakların asıl unsuru romanın eyalet merkezlerinin olduğunu önemli çoğunluğunun Türk olduğunu biliyoruz. Sonuçta gidebildiğiniz kadar tarihte geriye gidin. Onlar Burak topraklara niye geldiler derseniz. Çünkü bir sevda var. Çünkü bir yaşamanın gereğini sosyal içerik ile bir başka yere taşımaya adanmıştır. Bunun adına hicret değil bunun adına yolculuk diyoruz. Bazen savunmalarla hicret olur, Bazen niyetlerle hicret olur. Genelde kırsalın merkeze düşünce ve hicretini, niyet hicretini yaptığı bir coğrafyada, tekrar buradan kalkacağız burada olacağız diyen bir anlayışla buradayız" şeklinde konuştu.