Değişim Rüzgarı... MTÜ'de 4 Yıldır Yapılmayan Peyzaj Bitkisi Üretimi Yeniden Başlıyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Üniversiteden hocalarımız bizlere destek olacaklar. Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile el birliği yaparak, güzel işlere imza atacağız.” dedi.

Değişim Rüzgarı... MTÜ'de 4 Yıldır Yapılmayan Peyzaj Bitkisi  Üretimi Yeniden Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli arasında ilçedeki peyzaj düzenlemeleri için bitki yetiştirmek, tıbbi ve aromatik bitkileri arttırmak ve iklime uygun bahçe bitkileri yetiştirmek ve geliştirmek amacıyla  bitkisel üretimin geliştirilmesine dair protokol imzalandı.  Protokol ilehem üniversitede 4 yıldan beri kullanılmayan 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen işbirilği protokolüne göre;  bölgenin iklim özelliklerine uyum sağlamış olan bahçe bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler ile peyzaj ve süs bitkilerini yetiştirmek üzere üretim alanlarının oluşturulması, üretimin planlanması ve birlikte kullanılması amaçlanıyor. Bu kapsamda, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Battalgazi Belediyesinin  ihtiyaç duyduğu peyzaj bitkilerinin üretemini yaparak, teslim edecek.

 Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük Özel Sera alanımızla birlikte ilçemizin bir çok noktasında peyzaj düzenlemesi yapıyoruz ve çalışmalar kapsamında bir çok süs bitkisi yetiştiriyoruz. Kendi üretimimizi yaparak peyzaj maliyetlerini ciddi anlamda düşürdük. Yaptığımız üretimin yanında artık Malatya Turgut Özal Üniversitemiz ile ortak çalışacağız. İlçemizi yeşille buluşturup, yapılan peyzaj düzenlemeleriyle Battalgazimizi daha da güzelleştireceğiz. Üniversiteden hocalarımız bizlere destek olacaklar. Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile birlikte el birliği yaparak, güzel işlere imza atacağız.” dedi.

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli de yapılan protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

-4 Yıldır Peyzaj Bitkisi Üretimi Yapılmıyordu, Hiyar Üretiliyordu 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi kurulurken, İnnü üniversitesi'nin Battalgazi MYO bünyesimdne kurduğui seralarda gerçekleştirilen peyzaj bitkisi üretimi ile hem malaty'daki bselediyelere, hemde bölgedeki belediyelere peyzaj bitikisi satışı gerçekleştiriliyordu. Ancak, Malatya Turgut Özal Üniversitesi kuruluşundan sonra üniversitenin idari yönetimi ile belediyeler arasında iletişimin zayıf olması nedeniyle seralarda peyzaj bitkisi üretimi yapılamadı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  eski milletvekili Öznur Çalık'ın bacısı Aysun Bay Karabulut'un yerine Prof. Dr. Recep Bentli'yi atamasi ile birlikte  Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Malatya'daki tüm kurumlarla güçlü iletişim ve işbirliğine başladı. 

Prof. Dr. Recep Bentli yönetimi öncesinde peyzaj bitkisi üretimi yapılan seralarda eski yönetim hiyar ve domates yetiştiriciliği yapıyordu. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Vahap (1 yıl önce)
    Yeni rektörü tebrik ederiz. Belediye, sanayi v.s. işbirliği için de olmalı tabiki . Diğer eski rektör kendi çıkarları dışında bir şey düşünmedi ki ! Yalnız Bentli de eski rektörün yıpratma girişimlerine taviz vermemeli ve meydanı bırakmamalı asla geri adım atmamalıdır. Zira yeni yönetime iş yaptırmazlar
    %100
    %0
    Yanıtla