Malatyalı Çocuklardan Geri Dönüşüm Mucizeleri!

Yeşilyurt Belediyesi’nin düzenlediği ‘Sıfır Atık Mucitleri Yarışması’nda çocuklar çevre için yarıştı, ödüller geri dönüşümle geldi. 137 projenin yarıştığı organizasyonda çocuklar atıkları sanata, teknolojik buluşlara ve sürdürülebilir fikirlere dönüştürdü.

Malatyalı Çocuklardan Geri Dönüşüm Mucizeleri!
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüm farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlenen “Sıfır Atık Mucitleri” temalı Atık Malzeme Proje Tasarım Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Yarışma kapsamında öğrenciler, atıkları yeniden değerlendirerek çevreci ve yaratıcı projelerle yarıştı.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri desteğiyle gerçekleşen yarışmaya, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler atık azaltımı, geri dönüşüm, yeniden kullanım ve çevre dostu teknolojiler üzerine geliştirdikleri projelerle katıldı. 61 okuldan toplam 137 projenin yarıştığı organizasyon, Malatya Park AVM fuaye alanında gerçekleştirilen ödül töreniyle taçlandı.

Projeler, jüri tarafından yenilikçilik, uygulanabilirlik ve çevresel katkı kriterlerine göre değerlendirildi. Sergi alanında büyük ilgi gören projeler, izleyicilerden tam not aldı.

- İlginç Projeler, Anlamlı Ödüller

İlkokul kategorisinde birinci olan proje, “Eski Malzemelerle Yeni ve Temiz Bir Gelecek” ile Suluköy İlkokulu’ndan 4. sınıf öğrencisi Melik Buğra Gedikli olurken; ortaokul kategorisinin birincisi, “TCG Anadolu” projesiyle Özal İmam Hatip Ortaokulu’ndan 7. sınıf öğrencisi Muhammed Enes Şekeroğlu oldu.

Dereceye giren öğrencilere laptop, bisiklet ve tablet gibi ödüller verilirken; tüm katılımcılara “çevre müfettiş belgesi” ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

- “Her Çocuk Bir Mucit, Her Proje Bir Umut”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın bu denli duyarlı ve üretken olması bizleri gururlandırıyor. Her biri çevre dostu birer mucit olarak gelecek için umut vadediyor.”

Sıfır atık bilincinin küçük yaşlarda verilmesinin önemine dikkat çeken Geçit, “Geleceğe miras bırakacağımız en önemli değerlerden biri, hiç şüphesiz temiz ve sağlıklı bir çevredir. Eğer şimdi harekete geçersek, atıklarımızı geri dönüştürerek, azaltarak ve yeniden kullanarak doğal zenginliğimizi koruyabiliriz,” dedi.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.