-Mağdurlar yıllardır parasını alamazken, boşanan ortak kardeş eşine 5 milyonluk senet vermiş
- “Dairelerin ikinci kişiye satılması işini ben yapmadım, kardeşlerim ve oğlum yapmış olabilir”
-“Sadece yaptıkları daireleri değil, arsa sahibine ait daireleri de ikinci ve üçüncü kişilere satmışlar…”
-“Dairemi başkasına satmışlar, ama benden para almaya devam etmişler”
-“Bana sattıkları daireyi yurtdışında yaşayan birine satmışlar”
-“Benim kardeşlerim ve yeğenim olsa da beni de mağdur etmişlerdir, itibarımı yerle bir etmişlerdir”
Malatya Yeni Ses
Malatya’da faaliyet gösteren “Alaca İnşaat” adlı firmanın dairelerin her birini 1’den fazla kişiye satarak, “nitelikli dolandırıcılık” suçu işledikleri iddiasıyla Malatya Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen soruşturma tamamlanarak Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianame dosyasında mağdur ve sanıklar ilginç detaylar paylaştılar. Şirket ortaklarından birisi şirketin daireleri ikinci ve üçüncü kişiye sattığı dönem de boşandığı eşine 5 milyon TL tutarında senet vermiş.
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince 15 Haziran 2021 tarihinde “Nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla gerçekleştirilen operasyon sonucunda Alaca İnşaat hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Operasyonda şirketin sahiplerinden Abdullah A. ve Yılmaz A. halen tutuklu bulunurken, sanık Muhammed Faruk A. ise firari olarak aranıyor.
Cumhuriyet Savcısı Serkan Çağlar tarafından hazırlanan iddianame de toplam 74 mağdurun yer alırken, 2’si tutuklu, 1’i firari olmak üzere toplam 11 sanık hakkında suçlama yer alıyor. “Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı” suçlamasıyla açılan dava da tutuklu sanıklar Abdullah A. ve Yılmaz A., firari sanık Muhammed Faruk A. ile birlikte Alparslan A., Azmi D., Emre Ö., Eyüp E., Mehmet E., , Nevzat A., Ömer D., Şahin Ö., sanık olarak yer aldı.
Mağdurların inşaat sektöründe faaliyet gösteren Alaca İnşaat Şirketi, Alaca Yapı İnşaat Şirketi ve Suyap Grup İnşaat Şirketin sahip, yetkili ve çalışanları hakkında şikayetçi olmaları üzerine nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma işlemlerine başlanıldığı ve 16 Haziran 2021 tarihinde operasyon yapıldığı kaydedildi.
İddianame de dairelerin sözleşme ile satışının yapılmasına karşın, sözleşme yapılan şahıslardan para toplandığı, ancak dairelerin başkalarına satılarak tapu devrinin yapıldığı aktarılıyor.
İddianame de Alaca inşaat sahiplerinin para aldıkları halde daireleri ikinci ya da üçüncü kişilere sattıklarının ortaya çıkmasından sonra, yeni şirketler kurdurarak sözleşme yaptıkları mağdurlardan daireleri teslim edebilmek için yeniden para talep ettikleri de aktarılıyor.
Bazı mağdurlar sözleşme yaparak para ödemesini yaptıklarını, dairelerini istediklerinde ise kendilerine ihbarname çekilerek yeniden para istendiğini ifade ettiler.
-“Dairemi başkasına satmışlar, ama benden para almaya devam etmişler”
Dosyada mağdur olarak yer alan R.G., “31 Mart 2016 yılında 4+1 daire almak için sözleşme imzaladık. 217.000,00 TL tutara Muhammed Faruk A. ile anlaşarak sözleşme imzaladıklarını, sözleşmeyi bu şahsın imzalayıp kaşelediğini, 50 bin TL kaporayı kendisine verilen şirkete ait hesaba gönderdiğini, şirketin kendisini arayarak para istemesi üzerine elden de ödemeler yaptığını, bu şekilde şirkete toplamda 116 bin TL ödeme yaptığını, dairesinin 2 yıl içerisinde kendisine teslim edileceğinin söylenmesine rağmen bu süre dolduğunda teslim edilmediğini, daha sonra kendisine sözleşme ile satılan dairesinin 2018 yılı Ocak ayında başka birisine satıldığını öğrendiğini, satımı konusunda sözleşme imzaladığı dairenin başka birisine satılmasına rağmen şirketin kendisinden para almaya devam ettiğini, bu durumu dekontları kontrol ettiğinde anladığını,…” ifade etti.
Savcılık yaptığı incelemede dairenin başkasına satıldığını tespit etti.
-“Arsa sahibinin dairesini bana satmışlar”
Mağdur M.K., “28 Ocak 2016 tarihinde sözleme imzaladım. Toplamda 165.000 TL ödeme yaptığını, 2 yıl sonra dairenin kendisine teslim edileceğini söylediklerini, sözleşme yaptıklarında binaların sadece temelinin kazıldığını, binaların yapılmadığını, iki yıl içerisinde de teslim edilmediğini, şahıslarla görüştüğünde kendisini her seferinde oyaladıklarını, 2020 yılı Haziran ayında şüphelilerin kendisini toplantıya çağırdıklarını, 170.000 TL dairenin bitirilmesi için para istediklerini, fakat kendisinin kabul etmediğini, daha sonra sözleşme ile kendisine satılan dairenin Fransa’da oturan O.Ç. adına kayıtlı olduğunu tapudan öğrendiğini, …” belirtti.
Savcılık yaptırdığı incelemede söz konusu dairenin Fransa’da oturan O.Ç.ye arsa payı karşılığında verildiğini tespit etti.
-“Bana sattıkları daireyi yurtdışında yaşayan birine satmışlar”
Mağdur T.Ç. “18 Aralık 2016 tarihinde 4+1 daireyi 220.000 TL karşılığında satın almak için anlaşarak sözleşme imzaladıklarını, hesaba 120.000 TL havale yaptığını, yapmış oldukları anlaşmaya göre kalan 100.000 TL yi ise dairenin tapu devri yapıldıktan sonra ödeyeceğini, fakat dairenin teslim tarihi geldiğinde kendisini sürekli oyaladıklarını, daha sonra tapuya gittiğinde söz konusu dairenin başka birisine satıldığını öğrendiğini…, “ifadelerini kaydetti.
Savcılık yaptığı incelemede dairenin yurtdışında yaşayan E.G.’ye satıldığını tespit etti.
-“Benden parasını aldıkları daireyi arsa sahibine devretmişler”
Mağdur E.A., “12 Aralık 2015 tarihinde 3+1 daire için 330 bin TL sözleşme imzaladık. Toplam da 330 bin TL para yatırdım. Belirtilen tarihte dairem teslim edilmedi. Yaptığım araştırmada dairenin O.Ç. adlı arsa sahibine devredildiğini öğrendim.” dedi. Savcılık araştırmasında O.Ç.’nin yurtdışında yaşadığı ve dairenin arsa payı olarak verildiği kaydedildi.
-“Parayı aldılar, evi teslim etmediler, yeniden fiyat artırımı istediler, ama daireyi de başkasına satmışlar”
Mağdur V.E., “3 Ağustos 2015’te 205 bin TL tutarında sözleşme imzaladık. Hesaba 147 bin TL yatırdım. Dairenin 18 ay sonra teslim edileceğini söylemelerine rağmen dairesinin teslim edilmediğini, sonrasında Faruk A. kendisi gibi mağdur kişileri toplayarak evini alamayanlara ev isterseniz ev, paranızı isterseniz paranızı vereceğiz, ev almak isteyenler ile tekrar dairenin fiyatı konusunda anlaşma yapacağız, parasını isteyenlere ve daire almak isteyenlere 18 Haziran 2020 tarihinde tekrar bulaşarak daire isteyene daire, para isteyene para vereceğiz dediğini, aradan geçen zamana rağmen dairesinin veya parasının teslim edilmediğini, kendisine satılan dairenin daha sonra başka birisine devredildiğini öğrendiğini,…” söyledi
Savcılık yaptığı incelemede söz konusu dairenin bir başkasına 245 bin TL’ye satıldığını tespit etti.
-“Daireyi bakasına satmışlar, ama benden taksit almaya devam etmişler”
Mağdur B.A., “Daire almak için 6 Şubat 2015 tarihinde 3+1 daire için 159 bin TL üzerinde sözleşme imzaladık. Toplam 82000 TL para ödediğini, ancak satımı konusunda sözleşme yaptıkları dairenin 22 Şubat 2018 tarihinde yurtdışında yaşayan İ.K. adlı şahsa devredildiğini öğrendim. Dairenin satılmasına karşın benden taksitle para almaya devam etmişler.” İfadelerini kaydetti.
Savcılık yaptığı incelemede dairenin yurtdışında yaşayan İ.K.’ya devredildiğini tespit etti.
-“Benimle sözleşme yaptıkları daireyi başkasına satmışlar, benden de para almaya devam etmişler”
Mağdur İ.E., “2014 yılı için daire almak için sözleşme imzaladım. Toplam da 114 bin TL para yatırdığını, sözleşme ile kendisine satılan dairenin haberi olmadan R.B. isimli şahsa 25 Ağustos 2017 tarihinde satıldığını öğrendiğini, buna rağmen bu şahısların kendisinden daire satıldıktan sonra da para istemeye devam ettiğini, kendisinin de dairenin satıldığından haberdar olmadan şahıslara 7 bin TL para daha gönderdiğini, bu para gönderme işleminden sonra şahısların kendisine ‘Neden parayı elden vermediğini, hesaba gönderdiğini’ söyleyerek kendisini azarladıklarını,…” diye ifade verdi.
-“Kurulan ikinci şirket üzerinden de para istediler, ama daire başkasına satılmış”
F.Ç. ve N.Ç. adlı mağdurlar, “3+1 daireyi 185.000 TL tutarla satımı konusunda anlaşarak 21 Nisan 2016 tarihinde sözleşme imzaladıklarını, 80.000 TL ' yi firmanın hesabına yatırdıkları, fakat aradan geçen süreye rağmen evin teslim edilmemesi üzerine ofislerine gittiklerini, kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini, bir süre sonra Ömer D. isimli muhasebeci olduğunu söyleyen şahıs kendilerini Suyap İnşaat isimli şirketin Dörtyolda bulunan ofisine çağırdığını, burada şahsın inşaat ile ilgili iş ve işlemleri Suyap isimli firmanın devraldığını söyleyerek dairelerin kendilerine devri için 30.000 TL para istediğini, kendilerinin bunu kabul etmediğini, çevreden aldığı bilgiler doğrultusunda tapuya gittiğinde kendisine sözleşme ile satımı konusunda anlaşmış olduğu 38 numaralı dairenin Güner İnşaat isimli firma sahibi Muhammed Güner ' e verildiğini öğrendiğini,…” söylediler.
-“Bir günde bir kişiye 8, bir kişiye ise 5 adet daire sattılar, benim daireyi de satmışlar”
Mağdur M.B. ise, “17 Mayıs 2017 tarihinde sözleşme imzaladığını, TOKİ’de bulunan evini 95 bin TL’ye şirketin yönlendirdiği isme devrettiğini, geri kalan kısmıları taksitler halinde hesaba ödediğini,
2018 yılı Ağustos ayında Abdullah A.isimli şahsın kendisine Alaca inşaat isimli firmadan ayrıldıklarını, bundan sonra iş ve işlemler ile Suyap İnşaat isimli firmanın ilgilendiğini, yetkilisinin kendisinin ve Ömer D. isimli şahıs olduğunu söylediği, geri kalan taksitleri 2019 yılı Ekim ayının sonuna kadar kendisine vermiş oldukları Suyap İnşaatın hesabına yatırdığını, Alaca inşaat isimli firmanın muhasebecisi olarak tanıtan Azmi D. isimli şahıs ile Suyap Ofisinde görüşmelerinin olduğunu, Abdullah A. isimli şahsın iki gün sonra gelin tapunuzu alın dediğini, yapmış olduğu araştırmada sözleşme ile satışı yapılan dairenin 30 Ekim 2019 tarihin de arsa hissedarı olan Sefer Ö. isimli şahsın gelinin babası olan Mevlüt G. isimli şahsın adına satıldığını, Mevlüt G.’ye 7.000 TL tutardan 8 adet dairenin satıldığını, arsa hissedarı olan Turan Ö. isimli şahsın da dünürü olan Mustafa B. isimli şahsa aynı gün 5 dairenin satışını yapıldığını öğrendiğini, Alaca İnşaatın ve Suyap inşaatın hesaplarına toplamda 49.000 TL para yatırdığını ve 95.000 TL tutarında dairesini verdiğini, Alaca İnşaat ve Suyap İnşaatın söz konusu inşaatı tamamlamaması nedeniyle arsa sahiplerinin bu kez G. İnşaat ile anlaşma yaptıklarını öğrendiğini, …” şeklindeki bilgileri paylaştı.
-“Önce ilk daireyi sattılar, sonra verdikleri ikinci daireyi de satmışlar”
Mağdur T.G. ise şunları söyledi, “12 Temmuz 2017’de sözleşme imzaladığını, 200 bin TL parayı şirketin hesabına gönderdiğini, teslim tarihinde dairelerin bitmediğini, sonra kendisine Suyap inşaat isimli firmadan mesaj geldiğini, mesaj içeriğinde "Alaca inşaat isimli firmanın iş ve işlemlerini Suyap İnşaat isimli firmanın devir aldığını, daire için ekstra ödeme yapması gerektiğini, bunun için muhatabın bu firma olduğunun" yazıldığı, daha sonra sözleşme ile satın almış olduğu dairelerden birisinin başkasına satıldığını öğrendiğini, Abdullah A. ile görüştüğünü kendisine yatırmış olduğu paranın başka bir daireye sayılacağını, başka bir daire vereceğini söylediğini, aradan biraz zaman geçtikten sonra bu daireninde satıldığını öğrendiğini, kendisini bu tarihe kadar oyalayarak parasını vermediklerini, bu süre zarfında şahısların arsa sahipleri ile yapmış oldukları sözleşmeden dolayı evi bitiremedikleri için arsa sahiplerinin G. İnşaat ile anlaşarak dairenin bitimini sağladıklarını öğrendiğini, 200.000 TL zararı olduğunu,…”
-“Kardeşlerimden benimde alacak param bulunuyor”
İfade veren Raşit A., (Başkan), “Yanlış hatırlamıyorsam 2007-2014 yılları arasında kardeşlerim ile yaşamış olduğum bir takım manevi sıkıntılardan dolayı görüşmedim. Bu tarihler arasında da şirketlerinin veya şahıslarının avukatlığını yapmadı. 2014 tarihinden sonra ise aile büyüklerimizin araya girmesi ile kardeşlerim ile aramdaki buzlar yavaş yavaş erimeye başlaması üzerine bu tarih itibariyle Alaca İnşaat Gıda isimli şirketin vekaletini aldım, bu tarihten Abdullah A.’nın Alaca İnşaat isimli şirketi tamamen devir aldığı 26 Haziran 2019 tarihine kadar avukatlıklarını yaptım, Ben de şirketin yaşamış olduğu sıkıntıları çözebilmek adına şirketin iç işleyişinden de haberim olması zaruriyetine binaen şirkete ortak olarak girdim, bu ortaklığım sebebiyle kesinlikle şirkete herhangi bir bedel ödemedim, ayrıca herhangi bir bedel de almadım, zaten şirketin bana böyle bir ödeme yapacak durumu söz konusu değildi. Yani ortaklığım tamamen yardımcı olmaktan ibaret bir ortaklık idi, ortak olduğum süreçte ivedi bir şekilde şirketin yaşamış olduğu sıkıntıları hukuki boyutta çözmek için iş işlemlere başladım. O dönemde bazı müştekiler avukatları vasıtası ile ödeme yapmış oldukları dairelerin kendilerine devredilmesini talep etmişlerdi, yaklaşık bu şekilde ödeme yapan 30’un üzerinde müşterinin dairesinin tapularını kendilerine devrettik. Yine bu süreçte şirketin gayrimenkullerinin birçoğu üzerinde haciz ve ipotek işlemleri vardı, bunları da kaldırmak için yoğun bir çaba içerisinde oldum. Şirket ortaklığım döneminde bir kısım müştekilere satılan daire bir başka kişilere satılarak tapudan devri yapılmış, benim bu iş ve işlemler ile ilgili hiç bir bilgim ve alakam yoktur, ilk defa sizden duydum. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki bu şirketin veya bu şirketlerin ortak ve müdürleri her ne kadar benim kardeşlerim ve yeğenim olsa da beni de mağdur etmişlerdir, itibarımı yerle bir etmişlerdir, şöyle ki şirket avukatlığı yaptığım için yaklaşık olarak şirketten 1.100,000 TL vekalet ücreti alacağım vardır, kendilerine defaatle bildirmeme rağmen sadece 10-15 bin TL gibi bir ödeme yaptılar, ayrıca şirketin hukuki işlemlerinden dolayı kendi uhdemden yaklaşık 250-300 bin TL civarında da harcama yapmıştım” dedi.
-“Kardeşim boşandığı eşine 5 milyon TL’lik senet vermişti, şirketi ben devraldım”
Sanık Nevzat A., “Şirket kurulduğundan beri hiç bir kar payı alamadım. Diğer ortak ve müdürler ile kavga hali içerisinde idim, beni hiç bir zaman kabul etmediler ve devamlı baskı ile şirketten çıkarmaya çalıştılar. Yine Alaca Yapı isimli şirkette de 2018 yılı 1. ve 10. ayı aralığında şirket ortaklığımın olmasının sebebi ise tamamen ailevi problemlerden kaynaklanmaktadır. Şöyle ki o dönem şirketin ortağı olan kardeşim Yılmaz A. eşinden boşanmıştı ve boşanmadan dolayı eşine 5 milyon değerinde senet imzalayarak vermişti. Bunun üzerine eşi de alacağının tahsili için faaliyetlere başlayacağı korkusundan dolayı kardeşlerim ve yeğenim bana Yılmaz A’nın ortaklık payını devralmamı, yoksa şirketin çok ciddi sıkıntıya gireceğini söylediler. Ben de o belirtilen tarihler arasında şirketin selameti için Yılmaz A.’nın hissesini devralmak suretiyle şirkete girdim. Kesinlikle bu süre zarfın da hiç bir şekilde şirketin iş ve işlemlerine müdahil olup herhangi bir tasarrufta bulunmadım” ifadelerini kaydetti.
-“Ben daireyi ikinci kişiye satmadım, eğer satılmışsa ben ayrıldıktan sonra satılmıştır”
Sanık Yılmaz A., “Sözleşme ile satıp ödeme aldığımız daireleri kesinlikle bir başkasına da satıp devrini yapmadık, eğer yapılmış ise benim şirketlerden ayrılmış olduğum 2018 Ocak ayından sonra yapılmıştır. Yine özellikle belirtmek isterim ki şu an net hatırlayamamakla birlikte bana ismini okumuş olduğunuz müştekilerin yüzde 10’luk kısmı yatırımcıdır. Bu kişilerin asıl amacı daire almaktan ziyade bize ödemiş oldukları miktar kadar bizden kar almaktır. Fakat bu ödenen miktarın adı konması için aramızda usulen bir daire alım satım sözleşmesi yapardık. Bu sözleşmede belirtilen daireyi bir başkasına sattığımızda bu şahısların karını verir aramızdaki ticari ilişkiyi sona erdirirdik. Eğer devam etmek isterlerse bize ödemiş oldukları miktar şirket bünyesinde kalmak üzere bu kişiler ile başka bir daire satım sözleşmesi yapardık.” İfadelerini kaydetti.
-“Dairelerin ikinci kişiye satılması işi ben ayrıldıktan sonra yapılmıştır, kardeşlerim ve oğlum yapmış olabilir”
Sanık Abdullah A., “2005 yılında Alaca İnşaat Gıda'yı, 2010 yılında kurulan YZE Avrupa Evleri İnşaat isimli şirketi 2014 yılında Alaca Yapı isimi ile değiştirerek tarafımızdan kuruldu. 2018 yılı Şubat ayından itibaren sadece ben bu iki şirketten de ayrılarak yarım kalan dairelerin tamamlanması için Şahin Ö. ve Ömer D.’ye kurdurttuğum SUYAP İnşaat üzerinden faaliyetlerime devam ettim. Biz bu müştekilere sözleşme ile satıp ödeme aldığımız daireleri kesinlikle bir başkasına da satıp devrini yapmadık, eğer yapılmış ise benim şirketlerden ayrılmış olduğum 2018 Şubat ayından sonra yapılmıştır. Yine özellikle belirtmek isterim ki şu an net hatırlayamamakla birlikte bana ismini okumuş olduğunuz müştekilerin yüzde 10’luk kısmı yatırımcıdır. Bu kişilerin asıl amacı daire almaktan ziyade bize ödemiş oldukları miktar kadar bizden kar almaktır. Fakat bu ödenen miktarın adı konması için aramızda usulen bir daire alım satım sözleşmesi yapardık. Benim ortak olduğum dönemde şu anda ismini hatırlayamadığım bazı müştekiler sözleşmeye uygun olarak satımı konusunda anlaşılan daire bedellerine dair tüm ödemeleri yapmalarına rağmen tapu devirlerinin yapılmayarak dairelerin bir başka kişiye satılarak devredilmesinde hiç bir rolüm yoktur, bu eylemlerin tamamını diğer şirket ortak ve müdürleri olan kardeşlerim Nevzat A., Yılmaz A.ve oğlum olan Muhammet Faruk A. yapmıştır” dedi.
-“Sadece yaptıkları daireleri değil, arsa sahibine ait daireleri de ikinci ve üçüncü kişilere satmışlar…”
İddianamenin sonuç kısmı şu şekilde; “Müşteki beyanları, şüpheli ifadeleri, dosya kapsamında mevcut kamu kurum ve kuruluşlarından, bankalardan gelen cevap yazıları ile tüm dosya kapsamı bir bütün halinde değerlendirildiğinde şüphelilerin Alaca İnş Gıda San.Tic. Ltd.Şti, Alacayapı İnş. San. Tic.Ltd.Şti ve Suyap Grup İnşaat San.Ltd.Şti ile faaliyet göstermiş oldukları inşaat sektöründe yukarıda izah edilen bir kısım müştekilerle daire satımı konusunda sözleşme imzaladıkları, sözleşme gereği yükümlülüklerini yerine getiren müştekilere dairelerin tapudan devrini sağlamak suretiyle teslim etmedikleri, söz konusu daireleri müştekiler haricinde satarak bir başka kişilere devrini sağladıkları, bu aşamadan sonra müştekilerin zararlarını gidermeye yönelik herhangi bir ödeme yapmadıkları, bir kısım müştekilere ödeme yapmak amacıyla kendilerinin borçlu olduğu kıymetli evraklar verdikleri, fakat müştekiler tarafından kıymetli evrakların tahsilinin yapılamadığı, arsa sahipleri ile noterde imzaladıkları arsa payı karşılığı kat sözleşmesi gereği arsa sahibine bırakılacak daireleri bir kısım müştekilere sattıkları, yani kendi tasarrufları altında bulunmayan, kendilerine ait olmayan daireleri müştekilere sattıkları, müştekilerden daire bedeli olarak ödeme aldıkları bu dairelerin de doğal olarak müştekilere devrini yapamadıkları, bir kısım müştekiye sözleşme ile satmış oldukları dairelerin müştekilerin sözleşmeye uygun davranmalarına rağmen devrini yapmayarak ek ödeme istedikleri, ek ödeme yapan veya yapmayan müştekilerin de dairelerini bir başka kişiye satarak devirlerini sağladıkları, bir kısım müştekilerin dairelerini müştekiler ile imzalamış oldukları daire satım sözleşmesi tarihinden önce başka bir müşteki ile aynı daireye ilişkin daire satım sözleşmesi imzaladıkları ve her iki müştekiden de aynı dairelere ilişkin ödeme aldıkları, fakat söz konusu daireleri müştekiler haricinde başka kişilere satarak tapudan devrini yaptıkları, bir kısım müştekiye sözleşme ile sattıkları dairelere ilişkin müştekilerin sözleşmeye uygun ödeme yaptığı, dairenin teslim aşamasına gelindiğinde müştekilerden sözleşmeye uygun olmayan ekstra ödemeler istedikleri, ödeme yapmamaları halinde söz konusu daireleri teslim etmeyeceklerini belirterek daireleri başka kişilere satarak devrini yaptıkları, bir kısım müştekilere sözleşme ile satarak ödeme almış oldukları daireleri başka kişilere satarak devrini sağladıkları, bu durumu müştekilerin tespit etmesi üzerine müştekilerle başka dairelere ilişkin yeni bir satım sözleşmesi yaptıkları, fakat bu dairelerin de müştekilere devrini yapmadıkları, bir kısım müştekiye sözleşme ile satarak ödeme aldıkları daireyi bir başkasına satarak devrini sağladıkları, dairenin bir başka kişiye devrini yaptıktan sonraki tarihler de dahi müştekilerden ödeme almaya devam ettikleri, bir kısım müştekilere sözleşme ile satarak ödeme aldıkları dairelerin devrini yapmadıkları, bu tarihlerden sonra şüphelilerin borcu sebebiyle daireler ile ilgili icra işlemlerinin başlatıldığı, bu nedenle bir kısım müştekilerin ödemesini yapmış oldukları dairelerin devrini şüphelilerden alamadıkları, bir kısım müştekilere sözleşme ile satmış oldukları dairelerin bedellerini nakit veya takas suretiyle almalarına rağmen söz konusu dairelerin ait olduğu binaya hiç başlamadıkları, binanın yapılacağı parsele ait herhangi bir yapı veya inşaat ruhsatı almadıkları, yani şüphelilerin en başından itibaren yapmayı dahi düşünmedikleri daireleri bir kısım müştekilere sattıkları, bir kısım müştekiye sözleşme ile satarak ödeme aldıkları dairelere ait binaları birinci katına kadar çıkardıkları, aradan geçen uzun yıllara rağmen bu binalar ile ilgili inşaatlara devam etmeyerek bu şekilde bıraktıkları, görüleceği üzere şüphelilerin söz konusu hileli davranışlarla müştekileri aldatarak menfaat sağlamak suretiyle eylemlerini tamamladıklarının anlaşıldığı, önemle belirtmek gerekir ki şüphelilerin bu eylemlerini birden fazla müştekiye karşı gerçekleştirdikleri, şu an itibariyle iş bu dosya kapsamında soruşturması tamamlanan 77 müştekinin bulunduğu, halen de Cumhuriyet Başsavcılığımıza başkaca müştekilerin bizzat veya vekilleri aracılığı ile aynı konuya ilişkin şikayetlerinin devam ettiği,…”
Davanın ilk duruşması Ekim ayında Malatya 3. Ağır ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Bu arada, tanık olarak ifadesi alınan Av. Raşit Alaca-Başkan, bir süre önce soyadını “Başkan” olarak değiştirmiş ve Gelecek Partisi İl Başkanlığı görevinden alınmıştı.