Öğrencilerin "Malatya Kent Merkezi Projesi” Ödüllendirildi

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinin “Kentsel Mekânın Yeniden İnşası / Malatya Kent Merkezi Projesi” çalışması ödül almaya hak kazandı. Malatya’da 35 mahallenin kırılganlık tipleri seviyesinin belirlendiği çalışmada, dirençli mahalle için tasarım kodları da ortaya çıkarıldı.

Öğrencilerin
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinin bitirme projeleri Eşdeğer Ödülü’ne layık görüldü.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Peyzaj Mimarları Odası ile Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları Konseyi (PEMKON) arasında koordinasyon, iş birliği ve üniversitelerde faaliyet gösteren PMO Genç Öğrenci Üye Komisyonu arasındaki iletişimi güçlendirmek üzere planlanan ve bu yıl 11’incisi düzenlenen Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi Ödülleri sahiplerini buldu. 33 projenin değerlendirildiği yarışmada 5 projeye Eşdeğer Ödülü verildi.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri; Selin Yavuz, Zehra Fırat, Melike Esen ve Melisa Aladağ “Proje Stüdyo-VI” dersi kapsamında “Kentsel Mekânın Yeniden İnşası / Malatya Kent Merkezi Projesi” çalışmasıyla ödül almaya hak kazandı.

-Projedeki hedef

Prof. Dr. Sevgi Görmüş, Doç. Dr. Serhat Cengiz, Arş. Gör. Gaye Taşkan ve Arş. Gör. Sıla Balta yürütücülüğünde gerçekleştirilen projede deprem sonrası Malatya kent merkezinin afete dirençli olma koşulları “kohezyon” temasıyla oluşturulması hedeflendi. Tema doğrultusunda risk azaltma yaklaşımı temelinde risk faktörleri ile kentsel kırılganlık etmenleri üzerinden planlama ve tasarım çerçevesi oluşturuldu.

Malatya’da 35 mahallenin kırılganlık tipleri seviyesinin belirlendiği çalışmada, dirençli mahalle için tasarım kodları ortaya çıkarıldı.

Elde edilen tasarım kodları kentsel alandaki kamusal alanların erişilebilirliği ve birbiri ile güçlü diyaloglarının nasıl geliştirilebileceği ağ analizleri kentsel mekânın organizasyon ilkeleri aracılığıyla yeniden kurgulandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Sena Dalkılıç (1 yıl önce)
    Aferin gençlik
    0
    0
    Yanıtla