10. Malatya Film Festivalinde Ödüller Dağıtıldı

10. Malatya Film Festivalinde Ödüller Dağıtıldı
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

10.Malatya Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülü “Çatlak” filmine giderken, “En İyi Yönetmen” ödülü ise TRT ortak yapımı “İki Şafak Arasında” filminin yönetmeni Selman Nacar’a verildi. TRT ortak yapımı olan 2 filim, 14 ödülün verildiği festivalde 5 tanesini topladı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe belediyelerinin iş birliğiyle bu yıl 10’uncusu düzenlenen “Malatya Uluslararası Film Festivali”, kırmızı halı geçişi ve kapanış töreniyle sona erdi.

 

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki tören öncesinde sanatçılar ve davetliler, kırmızı halıda yürüyerek, basın mensuplarına poz verdiler.

 

Törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Merkez Valisi ve Malatya Film Festivali’ni başlatan Prof. Dr. Ulvi Saran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile birlikte il protokolü katıldı.

 

-ÖDÜL ALAN FİLMLER 

10.Malatya Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü “Çatlak” kazanırken, “En İyi Yönetmen” ödülü TRT ortak yapımı “İki Şafak Arasında” filminin yönetmeni Selman Nacar’a verildi.

 

“En İyi Senaryo” ödülü “Çatlak” filmiyle Fikret Reyhan’a, “En İyi Görüntü Yönetmeni” ödülü TRT ortak yapımı “Koridor” filmiyle İlker Berke’ye, “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü “Koridor” filmindeki rolüyle Emel Göksu ve “Bembeyaz” filmindeki rolüyle Ece Çeşmioğlu’na, “En İyi Erkek Oyuncu” ödülü ise “Çatlak” filmindeki rolüyle Hakan Salınmış’a takdim edildi.

 

Festival de “Fahri Kayahan En İyi Müzik” ödülünün “İçimdeki Kahraman” filmindeki müziğiyle Ali Saran’a verildiği festivalde, “Kemal Sunal Halk Jurisi” ödülü “Lacivert Gece” filmine, “Ulvi Saran Jüri Özel” ödülü TRT ortak yapımı “İki Şafak Arasında” filmine, “SİYAD En İyi Film” ödülü “Çatlak” filmine, “FİLM – YÖN En İyi Yönetmen” ödülü “İki Şafak Arasında” filmiyle Selman Nacar’a, “En İyi Belgesel Film” ödülü “Acı ve tatlı” filmine, Ulusal Kısa Metraj Jüri Özel ödülü “Şin (Yas)” adlı filme, Ulusal Kısa Metraj Birincilik ödülü ise “Aynı Gecenin Laciverti” adlı filme gitti.

 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, “2-Oyuncularımızı, yönetmenlerimizi ve sinema sektörümüzde emek veren emekçilerimizi gerçekten canı gönülden büyük bir şekilde alkışlamak istiyorum. Neden biliyormusunuz?  Türkiye Devletinin tam 152 ülkede sinema sanatıyla, yaptığı dizilerle inanılmaz hikayeler yazıyor. Dünyanın dört bir tarafına gittiğinizde sizi takip eden, dilinizi merak eden ve size sempati duyan milyonlar var.” dedi.

 

 

Demircan, “Malatya Film Festivali 10. Yılında. Tebrik ediyoruz, çok başarılı gidiyor. Sinema kültürümüzün en önümle aktarıcısı. Dolayısıyla sinemamızı yaptığımız yatırım kültür aktarımımıza yaptığımız en önemli yatırım. Bu anlamda Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak sinema festivallerine, bu işin içinde olanları, destek olanları alkışlıyoruz, tebrik ediyoruz, onları destekliyoruz. Bütün şehirlerimize yayılmasını da özellikle arzu ediyoruz. Bu anlamda Malatya Film Festivali 10 yılda iyi bir yere geldi. Daha güzel hikayelerle, belki kendi hikayeleriyle önplana çıkacak yeni yıllar temin ediyorum.” diye konuştu.

 

Vali Aydın Baruş ise şöyle konuştu; “Bu yıl onuncusu düzenlenen uluslararası film festivalinin geleneksel hale gelmesi ve sanata ilgi duyan gençlerimiz için büyük önem taşıyor. Değerli sanatçılarımızın katılımıyla festivalin önümüzdeki yıllarda da artan bir ilgiyle devam edeceğine inanıyorum.”

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Biz sinemayı kitle iletişim aracı olarak görüyoruz. Dolayısıyla bu kitle iletişim araçlarında benlikleri ve kişilikleri oluştururken, toplumların kanalize edilmesi ve ülkelerin yönlendirilmesi, insanlığın değerlerinin ortaya çıkartılması gerekirken, insanlığı darboğaza götürecek, şehirleri daha kötü mecralara götürecek senaryolardan uzak kalmamız lazım. Şehirlerin tematik değerlerinin, kültürel değerlerinin, tarihinin, geçmişinin öne çıkarılması lazım.” şeklinde konuştu.

 

 

Malatya Uluslararası Film Festivali Yönetmeni Haydar Işık, “Yaklaşık 30 tane etkinlik yaptık. Bu etkinliklerimizin hepsi dolu dolu geçti, atölyelerimiz dolu dolu geçti, yönetmenlik kurslarımız, senaryo kurslarımız dolu dolu geçti. 1 hafta sineme ve sanat dolu bir zaman geçirdik. Buda Malatya adına çok güzel oldu.” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.