“Ağustos sonu itibariyle rezerv alanların ihale süreçleri tamamlanacak”

“Ağustos sonu itibariyle rezerv alanların ihale süreçleri tamamlanacak”
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya Valisi Seddar Yavuz ile yaptığı görüşmenin detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Görüşmede, konteyner kentlerdeki tarama süreci, rezerv alanlardaki inşaat çalışmaları ve şehirdeki bürokratik aksaklıklar ele alındı. Babacan, sürecin hızlandırılması ve vatandaşların taleplerine daha etkin yanıt verilmesi için tam destek verdiklerini belirtti.

-“Konteyner kentlerde yoğun bir tarama süreci başladı”


Milletvekili Babacan, görüşmeyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Malatya Valimiz Sayın Seddar Yavuz ile şehrimiz hakkında detaylı bir görüşme yaptık. Şimdi konteyner kentlerde yoğun bir tarama süreci başladı. Buralardaki son durum tespit ediliyor, kurada evi çıktığı halde konteynerları boşaltmayan vatandaşların en kısa sürede boşaltmaları için tebligatlar yapılıyor. Yine depremin ilk zamanlarında konteyner kentlere yerleşip bugün evi az hasarlı yahut hasarsız olan insanların buraları boşaltmaları sağlanıyor. Yerine ise kiracılar ve ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere bu konteynerlere insanların yerleştirilme süreci planlanıyor.”

-"Rezerv alanlarda süreç  hızlı bir şekilde ilerliyor"

Babacan, rezerv alanlarla ilgili gelişmelerin de hızla devam ettiğini belirterek, “Rezerv alanlarda süreç bilindiği gibi hızlı bir şekilde ilerliyor. Çok sayıda alanın ihalesi yapıldı, Ağustos sonu itibariyle de neredeyse bütün rezerv alanların ihale süreçleri tamamlanmış olacak. Buna ilişkin ise Bakanlığımız, Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle birlikte Valiliğimizin koordinasyonunda izlenecek yol şu şekilde: önce tahliye edilecek vatandaşların yerleşecekleri yerlerin ayarlanması sağlanacak, sonra tahliyeler gerçekleştirilecek, ardından yıkımlar yapılarak nihayetinde de yer teslimleriyle birlikte inşaatlar başlamış olacak.” İfadelerini kaydetti.

-“Malatya’da bürokrasi taleplere ciddiyetiyle cevap verecek, sorunları etkin ve hızlı çözecek”

Şehirdeki bürokratik işleyiş hakkında da açıklamalarda bulunan Babacan, şunları söyledi: “Şehrimizdeki bürokrasinin işleyişine dair kurum kurum detaylı görüştük. Bazı kurumlarda aksayan yerler var. Buralara ilişkin Sayın Valimiz ile görüştük; kendileri çok net, biz de bu konuda tam destek vermeyi sürdüreceğiz. Ta ki bürokrasimiz, vatandaşın tüm taleplerine ciddiyetle cevap versin ve sorunlar daha etkin ve hızlı çözülsün.”

Son olarak, Babacan, Vali Yavuz’a teşekkürlerini ileterek, “Sayın Valimiz'e samimi yaklaşımı ve birlikte çalışmayı kolaylaştırıcı tutumu dolayısıyla teşekkürlerimle,” ifadelerini kullandı.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.