Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, bölgedeki hayvancılık ve tarım potansiyelini artırmak amacıyla Yazıhan ilçesinde yetiştiricilere iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin yanında yetiştiricilere yeni gelir kapısı olması amacıyla mantar üretimi konusunda da eğitim veriliyor.
Alanında uzman Ayşegül Karakuş tarafından verilen eğitimler, üç ayrı modül halinde gerçekleştirildi. Yetiştiricilere yönelik 88 saatlik modern ve güvenli üretim tekniklerinin yanı sıra, 88 saat ise yeni gelir kaynakları oluşturabilecek mantar yetiştiriciliğinin incelikleri de anlatıldı. Kurslar boyunca teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalar da yapıldı.
Başkan Akın: "Amacımız Üretimi Desteklemek ve Teşviklerden Yararlanmayı Sağlamak"
Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, düzenlenen kursların önemine dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu: "Bizim öncelikli amacımız, bölgemizde yetiştiricilik yapmak isteyen, üretim faaliyetlerinde bulunmak isteyen tüm vatandaşlarımıza destek olmak. Özellikle gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik devletimizin sunduğu önemli teşvikler var. Bu teşviklerden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için, bu tür mesleki eğitim kurslarına katılarak sertifika almaları gerekiyor."
Başkan Akın, birliğin sadece Yazıhan ile sınırlı kalmayacağını belirterek, "İnşallah önümüzdeki dönemde Malatya'mızın tüm ilçelerinde yetiştiricilerimize yönelik benzer eğitim kursları düzenlemeyi hedefliyoruz. Böylece ilimizin genelinde üretim kalitesini artırmak ve daha fazla insanımızın bu alanda istihdam edilmesine katkı sağlamak istiyoruz" diye konuştu.
malatyagazete.com