Amatör maç oynanırken korku ve panik

Amatör maç oynanırken korku ve panik
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

 Malatya'da amatör maç esnasında sahaya yakın mesfade meydana gelne silahlı olay panik ve korkuya neden oldu.

Silahlı olay Yeşiltepe 2 No'lu sahası tribünü arkasında meydana geldi. 

U-18 Amatör Futbol Ligi'nde Malatya Yeşilyurtspor- Battalgazi Belediyespor maçı oynanmakta iken, sahanın dışında stdada yakın mesafede tribünün bölümünün arkasından gelen silah sesini duyan seyirciler ile sahadaki görevliler, eli silahlı bir şahsı farkedince paniğe kapıldılar.

Olay, saat 16.10 sıralarında meydana geldi. Saat 15.30'da başlayan maç devam ederken, tribünün arka kısmında iddiaya göre aralarında alacak- verecek yüzünden anlaşmazlık bulunan şahıslardan D.K., tabancasını çekerek H.M.K. adlı şahsa ateş etti. İlk ateş sırasında isabet almayan H.M.K. ve polisler  silahı tutukluk yapan D.K., şahsı kovalamaya başladı ve bu sırada bir polis memuru olaya müdahale ederek, D.K.'yı silahıyla birlikte ele geçirdi.

Saldırgan gözaltına alınırken, yaşanan panik ve olayın şoku nedeniyle, maça yaklaşık yarım saat ara verildi. Daha sonra tekrar başlayan karşılaşmada, Malatya Yeşilyurtspor, Battalgazi Belediyespor'u 2-0 mağlup etti.

Bu arada, Malatya Yeşilyurtspor- Battalgazi Belediyespor maçında görevlendirilmesi gereken bir sağlık ekibinin bulunmadığı belirtilirken, bu durum da tepkilere yolaçtı.

Maçı takip eden gazeteciler, maçın yarım saat durduğunu not ettiler. 

-Emniyet Müdürlüğü'nün açıklaması 

Bu arada, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“14.09.2024 tarihinde saat:16.10 sıralarında Yeşilyurt İlçemiz Yeşiltepe Mahallesi'nde meydana gelen ‘Silahla Tehdit’ olayı ile ilgili olarak; Yeşiltepe 2 Nolu Sahası’nda Malatya Yeşilyurtspor - Battalgazi Belediyespor müsabakasının oynandığı sırada bahse konu sahaya yakın ancak saha yerleşkesi dışında bir bölgede aralarında önceden husumet bulunan ve tesadüfen karşılaşan şahıslardan şüpheli D.K. isimli şahıs müşteki H.M.K. isimli şahsa doğru bir el ateş etmiştir. Olayda taraflarda herhangi bir yaralanma olmamış, şüpheli şahıs olayda kullandığı suç aletiyle birlikte yakalanmıştır. Olayın müsabakanın oynandığı sahaya yakın bir bölgede gerçekleşmesi sebebiyle silah sesi duyulması üzerine bahse konu müsabaka güvenlik gerekçesi ile durdurulmuştur. Hemen akabinde ekiplerimiz tarafından şüpheli D.K. isimli şahsın yakalanması ile birlikte müsabaka kaldığı yerden devam etmiştir. Olayın saha içerisindeki tribünlerin arkasında gerçekleştiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.