Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi Açılıyor

Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi Açılıyor
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Başkan Sami Er: "Merkezdeki çalışmalar yüzde 99 oranında tamamlandı"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, beraberinde Genel Sekreter Yardımcıları ve şube müdürleri ile Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İnşaatın büyük ölçüde tamamlandığı merkezin yakın zamanda hizmete açılması planlanıyor.

Dört Ana Birimden Oluşan Modern Yapı

Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi, 1330 metrekare kapalı, toplamda ise 1650 metrekarelik bir alana sahip. Merkez; idari birimler, çok amaçlı salon, kafeterya ve simülasyon merkezi olmak üzere dört ana birimden oluşuyor. Farklı yüksekliklerden oluşan bina, Tunç Çağı yerleşimlerine atıfta bulunurken, geleneksel ve modern malzemelerin bir arada kullanıldığı karma bir yapı ile inşa edildi.

Başkan Er’den Açıklama: "Çalışmaların Sonuna Geldik"

Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi’ni yerinde inceleyen Başkan Sami Er, çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti. Başkan Er, “Karşılama merkezindeki çalışmalarımızı yüzde 99 oranında tamamlamış durumdayız. Çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte çok kısa bir süre sonra hizmet alma aşamasına gelmiş olacağız. İnşallah açılışını Kültür ve Turizm Bakanımızla birlikte yapacağız” dedi.

Simülasyon Merkezi İçin Bakanlık Desteği

Başkan Er, simülasyon merkezi ile ilgili de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bir çalışma yürüteceğini ifade ederek, “Çok güzel bir merkez yapılmış. Bu merkezin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Simülasyon merkezinin tamamlanmasıyla, ziyaretçilerin Arslantepe’nin tarihi ve kültürel mirasına dair detaylı bilgilere ulaşmaları sağlanacak.

Açılış İçin Geri Sayım

Merkezin tamamlanmasıyla, Malatya’nın tarihi zenginliklerini daha geniş kitlelere tanıtma fırsatı sunacak olan Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi, ziyaretçilere modern bir ortamda tarih ve kültürle buluşma imkânı sunacak.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.