"Buna kimsenin gücüde yetmez, kimsenin böyle bir şeye haddi de yok"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin Mayıs  Ayı I. Birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığı’nda saat 14.00’de Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı I. Birleşiminde mazeret dilekçelerinin okunmasıyla gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler oylanarak karara bağlandı, bazı maddeler de bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi. Bazı maddeler de ilgili komisyonlara havale edildi.

Mayıs ayı meclis toplantısı sırasında Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Günnur Tabel, depremin ardından Malatya’da yapılacak olan imar planlamaları hakkında ne gibi çalışmalar yapıldığına dair yönelttiği soruya Meclis Başkanı Selahattin Gürkan yanıtladı. Başkan Gürkan, ‘Ağır hasarlı evleri hafif hasarlıya çevrilsin diye söylemişim gibi konuşmalar oldu. Buna kimsenin gücüde yetmez, kimsenin böyle bir şeye haddi de yok, hududu da yoktur. Böyle bir duruma karşı çıkacak kişi de biziz” dedi.

Gürkan, “Şehrin planlanması da bütün paydaşlarla ve parametrelerle anlaşılarak, danışılarak yapılacak”

Meclis Toplantısında Büyükşehir Meclis Üyesi Günnur Tabel’in sorusunu cevaplayan Başkan Gürkan, “Geçtiğimiz Mart ayı içerisinde bir açıklama yaptık ve dedik ki; Bize vatandaşlarımız tarafından gelen bina hasar tespitleri ile ilgili şikâyetler oldu. Biz de bunun üzerine bir açıklamada bulunduk. 6 Nisan 2023’de itirazlar başlayacak. Siz bu hasar tespiti konusunda tereddüt ettiğiniz mülklerinizle ilgili durumları muhakkak itiraz sürecinde değerlendirin. Varsa itirazlarınızı yapın dedik. Kaldı ki itiraz süreci 6 Mayıs tarihinde bitse bile mahkeme süreci var. Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu da tam netice belli olana kadar kimse mülklerini yıkmasın diye söyledik. Ben bunu sanki bu şekilde belirtmemişim de ağır hasarlı evleri hafif hasarlıya çevrilsin diye söylemişim gibi konuşmalar oldu. Buna kimsenin gücüde yetmez, kimsenin böyle bir şeye haddi de yok, hududu da yoktur.  Böyle bir duruma karşı çıkacak kişi de biziz. Biz bu açıklamayı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyelerinin, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyelerinin ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Teftiş Kurulu’nu çağırarak yaptık. Benim konuştuğum devlet ağzıdır. Devletin ağzı önemlidir. Devletin ağzında bir bütünlük olur.

Şu anda şehrimizin planıyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın müellifler tarafından bir çalışma yapılıyor. O ilgili müellif bizim sorumlu arkadaşlarımızla da görüşüyor. Ayrıca biz 3-4 ayrı müelliflerle de bu çalışmaları yapıyoruz. Bu noktada Mimarlar Odası Başkanı ile de konuştuk. 

Şehrin kültürünü, şehrin değerini, şehrin belleğini, şehrin hafızasını, şehrin sosyolojik yapısını, şehrin demokratik yapısını ve şehrin omurgasını bozmayacağız. Biz bunu bakanlarımıza da söyledik ve bunu da tarihe şerh düşüyorum. Şehrin planlanması da bütün paydaşlarla ve parametrelerle anlaşılarak, danışılarak yapılacak” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.