Deprem Anında Soğukkanlı Müdahaleye Ödül

Deprem Anında Soğukkanlı Müdahaleye Ödül
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatyagazete.com - Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde, engelli öğrencisini güvenli bölgeye taşıyan Özel Eğitim Öğretmeni Şura Özçelik’e Malatya Valisi Seddar Yavuz tarafından başarı belgesi verildi.

Deprem Anında Soğukkanlı Müdahale

Deprem sırasında Arapgir Mehmet Akif İlkokulu’nda görev yapan Şura Özçelik, sakinliğini koruyarak, engelli öğrencisi A.K.’yı kucağına alıp okul bahçesine çıkardı. Güvenlik kamerasına yansıyan bu anlar sonrası Özçelik, Vali Yavuz tarafından makamında kabul edilerek ödüllendirildi.

Vali Yavuz’dan Övgü ve Bilgilendirme

Malatya Valiliği’nde gerçekleşen törende konuşan Vali Yavuz, ekiplerin depremden hemen sonra sahada çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

“Depremde can kaybı yaşanmadı. Ancak bir kişi balkondan atlayarak, bir diğeri de yıkılan bir duvarın altında kalarak yaralandı. Şu ana kadar ağır hasarlı bina tespit edilmedi” diyen Yavuz, öğretmen Özçelik’in davranışını örnek göstererek, “Bu gibi durumlar öğretmenlerimizin çocuklara adanmışlığını kanıtlıyor." ifadelerini kullandı.

Özçelik: “Deprem Anında Tek Düşüncem Öğrencimdi”

Özel Eğitim Öğretmeni Şura Özçelik, yaptığı açıklamada deprem anında yaşadığı kaygıdan bahsederek, “Tek düşüncem öğrencimi güvenli bir alana nasıl götüreceğimdi. Okul idaresinin yönlendirmesiyle tahliyemizi sağladık. 6 Şubat depreminde görev alan öğretmenlerin yaşadıkları zorlukları şimdi daha iyi anlıyorum" dedi. 

Özçelik, meslektaşlarına da fedakârlıklarından dolayı teşekkür etti.

Vali Yavuz, Özçelik’e özverili davranışından ötürü başarı belgesi ve bir hediye sundu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.