"Deprem üssünde konutlarda güvenle oturuyorlar"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 5.9 şiddetindeki depremin ardından Kale İlçesini ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Er, ilçedeki incelemeler hakkında bilgi aldı.

malatyayenises.com - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, Genel Sekreter Yardımcısı Nusret Mum ve Daire Başkanları ile birlikte 16 Ekim Çarşamba günü 5.9 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Kale İlçesini ziyaret etti. İlçede vatandaşlarla bir araya gelen Er, Kale Kaymakam Vekili Rabia Yurdakul Kaçmaz ve Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay’dan son durum hakkında bilgi aldı.

Vatandaşlara Geçmiş Olsun Ziyareti

Başkan Sami Er, ziyareti sırasında vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Merkez üssü Kale İlçemiz olan 5.9 şiddetindeki depremde hamd olsun ki can ve mal kaybı yaşanmadı. Ekiplerimiz sahada incelemelere hızlıca başladı. Kale Belediye Başkanımız ve muhtarlarımızla da görüştük. Şükür ki olumsuz bir durumla karşılaşılmadı" dedi.

Özbay: Tesellimiz Can Kaybı Olmaması

Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Özbay, “Büyük bir deprem atlattık. Tesellimiz, can ve mal kaybının yaşanmamış olmasıdır. Başkanımız, ilk andan itibaren bizimle sürekli irtibat halindeydi ve saha çalışmalarını yakından takip etti. Kendisine teşekkür ediyorum. Rabbim bir daha böyle afetler yaşatmasın” dedi.

Yapılar Depreme Dayanıklı

Başkan Er, Kale Belediyesi’nde yaptığı açıklamada, “2020 Elazığ depreminden sonra Kale İlçemizde yüzlerce yeni konut inşa edildi. Vatandaşlarımız, bu konutlarda güvenle oturuyorlar. Son yaşanan 5.9 şiddetindeki depremde ilçemizin az hasar almasının en büyük sebebi, yapıların depreme dayanıklı olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Başkan Sami Er, Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay ile görüşmesinin ardından Kale Kaymakam Vekili Rabia Yurdakul Kaçmaz’ı da ziyaret etti. Er, ilçedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve gerekli tüm desteği sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.