"Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesine 3 İsim Girdi

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nden Prof. Dr. Memet Varol, Doç. Dr. Deniz Korkmaz ve Doç. Dr. Muhammed Yıldırım, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girerek büyük bir başarıya imza attılar.

MTÜ Bilim İnsanlarından Büyük Başarı

Her yıl Stanford Üniversitesi’nden John P.A. Ioannidis tarafından hazırlanan ve ELSEVIER veri tabanında yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde bu yıl Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nden 3 bilim insanı yer aldı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, listede en az 5 makalesi olan ve Science-Metrix standartlarına göre 22 bilimsel alan ve 174 alt alana sınıflandırılan bilim insanlarının “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” kategorilerinde değerlendirildiği belirtildi.

Dünyanın İlk %2’sinde Yer Aldılar

MTÜ Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Memet Varol her iki kategoride de başarı gösterirken, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Deniz Korkmaz ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Muhammed Yıldırım ise “yıllık etki” kategorisinde dünyanın en etkili %2'lik bilim insanları arasında yer aldı.

Üniversiteden Tebrik Mesajı

Üniversite yönetimi yaptığı açıklamada, “Üniversitemizin uluslararası görünürlüğüne ve bilimsel performansına sundukları katkılar dolayısıyla hocalarımızı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının artarak devamını diliyoruz,” ifadelerine yer verdi.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.