-Polis mahallede yakaladığını karakola değil, fabrikaya götürüyor
Malatya Emniyet Müdürlüğü yürütmüş olduğu sosyal sorumluluk projesi kapsamında mahallerde işsiz, mağdur ve sosyal dışlanmaya maruz kalmış gençleri önce kursa götürerek meslek öğretti, ardından fabrika yerleştirerek iş sahibi yaptı.
Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, “Bizde suçları oluşmadan önce önlemenin, bilinçlendirmeni ne kadar önemli olduğunu, insanları ekonomik ve iş güç sahibi yapmanı ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmeni mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi, farklı bir projeyi gerçekleştirdi. 18-24 arası gençlere yönelik olarak “Geleceğin senin elinde” adlı bir proje başlatan Malatya Emniyeti, açtığı kaynak kursu için kenar mahalleler de muhtarla iş birliği yaparak maddi durumu düşük, sosyal dışlanmaya maruz kalmış, herhangi bir işi ve mesleği olmayan gençler için “Kaynak Kursu” açtı.
Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesinde kazan üretimi yapan bir fabrikada açılan Kaynak Kursuna Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR’da destek verdi. 3 ay süreyle toplam 480 saat süren eğitim toplam 12 genç ile başladı. Kurs sonucunda 7 kişi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının sınavında başarılı olarak Kaynakçılık Yeterlilik Belgesini aldı. 5 kişi kursun verildiği fabrikada istihdam edilirken, 2 kişide başka fabrikada iş başı yaptı.
Kursa başlarken işleri ve herhangi bir meslekleri olmayan 7 genç, Malatya Emniyet Müdürlüğünün sosyal sorumluluğu sayesinde şuanda evlerine ekmek götürüyorlar. Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri zaman zaman fabrikaya giderek gençlerle görüşüp sohbet ediyorlar.
Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, “Bizde suçları oluşmadan önce önlemenin, bilinçlendirmeni ne kadar önemli olduğunu, insanları ekonomik ve iş güç sahibi yapmanı ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmeni mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
-“ Bu eğitim sayesinde şuanda bir işim var”
Kurs görerek kaynak ustası olan ve şuanda fabrikada çalışan Yusuf Özkan, “Emniyet Müdürlüğünün sayesinde bu kursa başladık. Daha önce yaptığım bir iş yoktu. Bu eğitim sayesinde şuanda bir işim var.
Hayatım biraz daha güzel hale geldi. Şuanda biraz daha kendime güvenim arttı. Bu iş sayesinde artık bir düzenim oldu. Artık istediğim şeyleri rahatlıkla yapabilirim. Bu iş sayesinde yepyeni hayaller, yepyeni hedefler koydum. Onları gerçekleştirmek için elimden gelini yapıyorum. Bu işte bu hayallerimi gerçekleştirmek için bir yol oldu.” dedi.
-“Düzenli bir hayatım oldu. Düzenli bir gelirim olmaya başladı.”
Emniyetin açtığı kurs ile kaynak ustası olan ve şuanda yine fabrika da çalışan Halil Cankök ise, “Burada montaj bölümünde çalışıyorum. Boruları kaynatıyoruz, boruların montajını yapıyoruz. Devasa kazanlar üretiyoruz. Mahalle polislerinin muhtarlarla görüşmesiyle, muhtarlarında bize ulaşmasıyla bu işe başladık. 3 aylık bir kurs gördük, o kursla beraber burada işe başladık. Daha önce bir iş yapmıyordum. İşsizdim, boş boş dolanıyordum. Polis abilerimiz sağ olsun, Emniyet sağ olsun, bize böyle bir imkan sundular. Düzenli bir hayatım oldu. Düzenli bir gelirim olmaya başladı” diye konuştu.
-“3 aylık bir eğitime tabi tuttuk ve arkadaşları topluma kazandırdık”
Fabrika da Öğretici Öğretmen olarak görev yapan Aziz Karaca ise, “Malatya Emniyet Teşkilatının İşkur bünyesinde belirlemiş olduğu personellere burada kaynak ve montaj eğitimi verdik şirketimiz bünyesinde. 3 aylık bir eğitim sürecinin sonunda personelleri istihdam ettik. Onlara bir meslek öğretmiş olduk. Malatya Emniyet Müdürlüğü bu süreçte vasıfsız olan arkadaşları bir çalışma içerisinde getirdiler, burada vasıflandırdık, 3 aylık bir eğitime tabi tuttuk ve arkadaşları topluma kazandırdık.
-“Geleceğin senin elinde” adlı bir proje başlattık”
Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, “Temel görevlerden biri tanesi de suçlar oluşmadan önce önlemektir. Bu çerçevede de Toplum Destekli Polisliğimiz ÇOGEP Projelerimiz kapsamında “Geleceğin senin elinde” adlı bir proje başlattık. Bu projeye dezavantajlı genç gruplarımızdan muhtarlarımız ve mahallerimizin ileri gelenlerin vasıtasıyla 12 gencimize ulaştık. 12 gencimizi gerekli Büyükşehir Belediyesi, gerek İŞKUR, gerekse MİMSAN ortaklığında Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezinde kurslar aldırdık. Bunlardan7 tanesi yetki belgesi almaya hak kazandı. Bunlardan 2 tanesi farklı işyerlerine 5 tanesine de MİMSAN’da işbaşı yaptırdık. Dolayısıyla Adliyede, karakolda değil, fabrikada görmek istiyoruz biz gençlerimizi, işlerinin başında görmek istiyoruz. Bu vesileyle bunları bugün iş sahibi yapmanın mutluluğunu toplum destekli polisliğimiz ve birlikte organize ettiğimiz gruplarla görmüş olduk. Sosyal projelerimiz sürekli toplumun her kesimine yönelik devam etmekte. Bizde suçları oluşmadan önce önlemenin, bilinçlendirmeni ne kadar önemli olduğunu, insanları ekonomik ve iş güç sahibi yapmanı ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmeni mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.
MALATYA'DA NELER VAR... İŞTE O VİDEOLAR