"Hizmeti En Ücra Noktalara Kadar Götüreceğiz"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerine Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile başlayan Başkan Er, ardından AK Parti Pütürge İlçe Başkanı Bülent Karayılan ve MHP Pütürge İlçe Başkanı Kürşat Ayaydın’ı ziyaret etti. Esnafla da bir araya gelen Başkan Er, Pütürge’nin kalkınmasına yönelik çalışmaları yerinde inceledi.

Siyasi Parti Başkanlarından Teşekkür

AK Parti Pütürge İlçe Başkanı Bülent Karayılan ve MHP Pütürge İlçe Başkanı Kürşat Ayaydın, ilçeye yapılan yatırımlar ve planlanan projeler için Başkan Er’e teşekkür ederek, çalışmaların hız kesmeden devam etmesini temenni ettiler.

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, ilçenin deprem ve ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini belirterek, “Pütürge, Elazığ ve Kahramanmaraş depremlerinden olumsuz etkilendi. Bu zorlu süreci, Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışarak atlatacağız. Toplantımızda ilçemizin hak ettiği hizmetlere kavuşması için yapılan çalışmaları değerlendirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibi, ilçemiz için büyük çaba sarf ediyorlar,” dedi.

Er: Büyük Bir Deprem Yaşadık

Pütürge’deki muhtarlarla yapılan istişare toplantısında konuşan Başkan Er, Malatya’nın büyük bir deprem felaketi yaşadığını hatırlatarak, devletin her kademesinden destek aldıklarını belirtti. “Yerel yönetim olarak kaynaklarımız sınırlı. Merkezi idareden daha fazla kaynak sağlamak için çalışıyoruz. Şehrimizin yatırım ve ihale süreçlerini yakından takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın Malatya’ya özel ilgisi sayesinde projeler hız kazanıyor,” dedi.

Hizmeti En Ücra Noktalara Kadar Götüreceğiz

Pütürge’nin coğrafi zorluklarına değinen Başkan Er, ilçenin dağınık yerleşim yapısına rağmen en ücra noktalara kadar hizmet götürme sözü verdi. “Pütürge’li hemşehrilerimiz, topraklarına olan bağlılıklarını hiç kaybetmiyorlar. Coğrafi şartlar ne kadar zor olursa olsun, tüm mezralarımıza hizmet ulaştıracağız. Bizler şikayet değil çözüm mercisiyiz,” ifadelerini kullandı.

Başkan Er ayrıca, kış mevsimi gelmeden önce Pütürge’nin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaların hızlandırıldığını belirterek, kırsalda hizmetlerin aksatılmaması adına gerekli planlamaların yapıldığını vurguladı.

Deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Er, “Malatya’da işler hızla ilerlemeye başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un desteğiyle ihaleler ivme kazandı. İlimizdeki birçok alan için ihale süreçleri tamamlandı. Depremde can kaybımız az olduğu için kaynaklardan yeterince faydalanamadık, ancak Cumhurbaşkanımıza durumu arz ettik ve süreç hızlandı,” dedi.

Başkan Er, Malatya’ya yapılan yatırımlar için Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkililerine teşekkürlerini ileterek, Malatya’nın yeniden inşa sürecinde büyük adımlar atıldığını vurguladı.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.