İkizce'de 11 Bin 897 Konut İhalesi Yapıldı

İkizce'de 11 Bin 897 Konut İhalesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’nın İkizce bölgesindeki TOKİ deprem konutlarının son durumu hakkında bilgi verdi. 

"Güzel Bir Yaşam İnşa Ediyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Malatya’nın İkizce bölgesindeki TOKİ kalıcı deprem konutlarının ilerleyişini gösteren bir video paylaştı. Bakan Kurum, paylaşımında, “El ele verince aşamayacağımız engel, göğüsleyemeyeceğimiz zorluk yok bizim. 11 şehrimizde olduğu gibi Malatya’da da sadece evler değil, güzel bir yaşam inşa ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Paylaşılan videoda, İkizce’de toplamda 11 bin 897 konutun ihalesinin yapıldığı bilgisi yer aldı. İkizce iki bölgeden oluşuyor; birinci bölgede 2 bin 722 konutun kurası çekildi ve bu konutların teslimi devam ediyor. İkinci bölgede ise 9 bin 175 konut inşa ediliyor.

4 Bin 116 Konutun Teslimi Yakında

İkizce'nin ikinci bölgesinde, önümüzdeki aylarda 4 bin 116 konutun teslim edilmesinin planlandığı belirtildi. Bakanlık, hem afet bölgelerinde hem de Malatya’da depremzedeler için güvenli ve modern yaşam alanları oluşturmayı sürdürüyor.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.