İhsan Akın, “Üretimin önemini anlamak için profesör olmaya gerek yok”

İhsan Akın, “Üretimin önemini anlamak için profesör olmaya gerek yok”
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Malatya Tarım Platformu Başkanı  İhsan Akın, “Üretimin gün ve günler geçtikçe çok daha fazla önem arz ettiğini anlamak için Profesör olmaya gerek yok” dedi.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Malatya Tarım Platformu Başkanı  İhsan Akın şu ifadeleri kaydetti, “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü ve günümüzü kutluyor, nice bol, bereketli ve üretimli yıllar diliyorum. Buradan tüm ilgili kurum ve kuruluş, sivil toplum örgütleri, siyasiler, yerel yöneticiler tüm ilgililer, herkese ve ilgili tüm kesimlere bir kez daha bu özel ve anlamlı günde sesleniyorum, emek olmadan asla ve kat’a yemek olmaz. Bu zamanda ve böyle bir ortamda üretimin, üretenin ve gıdanın ne kadar değerli olduğunu görmek ve stratejik bir silah haline geldiğini anlamak çok da zor olmasa gerek diye düşünüyorum. Üretimin gün ve günler geçtikçe çok daha fazla önem arz ettiğini anlamak için ise Profesör olmaya gerek yok. Sadece gerçekten ilgiye bakmak ve gerçekten görmek yeterli olur. Onun için gece ve gündüz demeden yağmur ve çamur demeden kar ve kış demeden her türlü engebeli arazilerde ve kırsalda, zor şartlar altında üreten, emek veren, çiftçilerimizin her zaman yanında, yakınında ve destekçisi olmamız gerekiyor. Her anlamda ve her alanda destek olunması artık bir sorumluluk ve zorunluluk haline gelmiştir. Her platformda söylüyoruz gıda ve su olmadan hiçbir canlı yaşayamaz, israf eden iflas eder ve üreten her daim hükmeder anlayışıyla üretmemiz ve üretene her zaman ve zeminde destek olmamız gerekmektedir. Artık kuru laflar ve sözler yerine, göstermelik işler ve magazinlik iş ve şovlar yapmak yerine, gerçekten herkesin ve her kesimin bedenini taşın altına koyması, üretene her anlamda yardımcı olması, maddi ve manevi desteklemeleri muhakkak gerekmektedir. Tarlada izleri olmayanların, harmanda asla yüzleri olmaz ve olamaz.”

malatyayenises.com

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.