Kalça Protezinde Yeni Buluş

Kalça Protezinde Yeni Buluş
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Boz, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Abdullah Alper Şahin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden Araştırma Görevlisi Ömer Sinan Şahin ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Dr. Caner Sancak’ın ortak çalışmaları sonucunda, kalça protezi ameliyatlarında kullanılacak yenilikçi bir aparat geliştirildi.

Protez Çıkık Riski Azalıyor

"OrthoSurgical Angle Guide System (OSAGS)" adı verilen bu aparat, protezin doğru açıda yerleştirilmesini sağlayarak, ameliyat sonrası protez çıkık riskini önemli ölçüde azaltacak. Bu buluş, kalça protezi ameliyatlarının daha başarılı bir şekilde yapılmasını sağlayarak, hastaların iyileşme sürecine büyük katkı sunacak.

Patent Başvurusu Yapıldı

OSAGS aparatının patentinin alınması için Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapılmış durumda. Bu yenilikçi buluşun, tıp literatüründe devrim niteliğinde bir adım olacağı ve cerrahi alanda önemli bir ilerleme sağlayacağı belirtiliyor.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.