Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. Yıldönümü Malatya'da Unutulmadı

Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. Yıldönümü Malatya'da Unutulmadı
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Kıbrıs Türkü’ne uygulanan insanlık dışı vahşete son vermek için 50 yıl önce gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. Yıldönümü nedeniyle Malatya’da tören düzenlendi.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümü kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi tarafından ilk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Gaziler tarafından dernek çelenginin Atatürk Anıtına sunumunun ardından saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu.

 Malatya Şehir Mezarlığı içindeki Gaziler Mezarlığında gerçekleştirilen törende ise  Kıbrıs Gazileri, 2. Ordu Kurmay Bakanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ile il protokolü katıldı. 

Dua okunmasını ardından gazilerin mezarlarına karanfil bırakıldı. 

2. Ordu Kurmay Bakanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesini ziyaret ederek, burada gazilerle bir araya gelip, 50 yıl önce gösterdikleri kahramanlıkları tebrik ve takdir edildi. 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkan İbrahim Cengiz, “20 Temmuz, yavru vatanın anavatana kavuştuğu bir gündür. Kıbrıs adası 50 yıldır barış ve huzur içindedir. Kıbrıs Türk'ünün can ve mal emniyeti sağlanmıştır. Kıbrıslı Türkler kendi öz vatanlarında hür ve bağımsız yaşamaktadırlar. Türkiye cumhuriyeti gibi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de, sonsuza dek, hür ve bağımsız yaşayacaktır. Kıbrıs'ta geri dönüş asla düşünülmemelidir, kanla alınan toprak artık vatan toprağıdır, düşmana terk edilemez. Kıbrıs'ta Türk varlığını yaşatmak; gelecek nesillere ve bu topraklar uğruna şehit düşenlere karşı bir namus borcudur. Türk ordusu ve onun kahraman askeri cumhuriyet tarihi boyunca kendilerine verilen her türlü savunma ve savaş görevini, üstün cesaret ve kahramanlık örnekleri sergileyerek başarıyla yerine getirmiştir. İç ve dış terör örgütleri, tüm vatan hainleri her zaman ve her yerde Türk ordusunun demir yumruğu ile ezilmiş ve ezilmeye mahkûmdur. Kurtuluş Savaşı'nda, Kore Savaşı'nda ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda destana imza atan Türk ordusu, yurt içinde ve yurt dışında her zaman güç ve kudret sembolüdür. Türk ordusu bağımsızlığın, üniter yapının ve toprak bütünlüğünün tek teminatıdır. Kahraman Kıbrıs gazileri, 50 sene önce Kıbrıs'ta canınızı ortaya koyarak fedakârca ve cesaretle savaştınız. Türk Devleti'nin iradesini, kararlılığını ve haklılığını düşmana kabul ettirdiniz. Sizler, 50 yıl önce kahramanca savaşarak soydaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayarak Kıbrıs Türk'ünün lideri Rauf Denktaş'ın kurucu cumhurbaşkanı olduğu KKTC'nin kuruluşunda kale taşları oldunuz. Bu vesileyle gazı olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Sizleri, gösterdiğiniz kahramanlık ve cesaretinizden dolayı kutluyorum” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.