Konteyner Kentlerde Yan Gelip Yatılamayacak!..

Konteyner Kentlerde Yan Gelip Yatılamayacak!..
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya’da 6 Şubat depremlerinin ardından kurulan Konteyner Kentlerin genel bir taramadan geçirileceğe ive burada kalan vatandaşların son durumunun masaya yatırılacağı, kurası çıkan vatandaşların kesinlikle konteynerlerden çıkarılacağı bildirildi.

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın deprem bölgesindeki milletvekilleri ile AFAD Başkanlığında yapılan toplantıda konuşulan konteyner kentlerin durumu hakkındaki detayı paylaştı.

-“İhtiyaç sahibi olan aileler öncelenecek”

Babacan, “Konteyner kentlerimizde yaşayan, hak sahibi olan ve kurası çıkmış olan vatandaşlarımızın, kendilerine belirli bir tarih verilerek buralardan en kısa sürede tahliyeleri sağlanacak. Buralardan boşalacak yerler için ise ihtiyaç sahibi olan aileler öncelenecek.” dedi.

-“Yeniden organizasyon yapılacak”

Babacan şunları kaydetti, “Valilikler ve AFAD il müdürlükleri tüm konteyner kentlerde yeni bir tarama yapacak; ve buralardaki vatandaşların son durumu, tahliye etmesi gerektiği halde tahliye etmeyen vatandaşların ve konteynerların sayısı ve buna dair bir planlama ve yeniden organizasyon yapılacak. Ki bir şekilde konteyner bulamamış, hak sahibi olmayan ama ihtiyaç sahibi olan vatandaşların bu boşalan konteynerlara yerleşimi sağlanabilsin.”

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.