"KOSGEB Kredi Ödemeleri Ekim Ayında"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, KOSGEB kredilerinin Ekim ayında ödeneceğini belirtirken, 6. Bölge Teşvik Destekleri süresinin uzatılması için yoğun çaba harcayacaklarını söyledi.

FKA Projeleri Yakından Takip Ediliyor

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Fırat Kalkınma Ajansı’nı (FKA) ziyaret etti. 6 Şubat 2023 depremleri sonrası başlatılan inşa ve imar çalışmalarına FKA’nın önemli katkı sağladığını vurgulayan Ölmeztoprak, kurum bünyesindeki projeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.

KOSGEB Kredi Ödemeleri Ekim Ayında

Milletvekili Ölmeztoprak, KOSGEB’in kalan kredi ödemelerinin Ekim ayı içerisinde yapılmasını beklediklerini belirterek, küçük sanayi sitesinin taşınması konusundaki çalışmaları da yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi.

"6. Bölge Teşvik Desteklerinin Uzatılması İçin Mücadele Ediyoruz"

6.Bölge Teşvik Destekleri süresinin yıl sonunda sona ermesine değinen Ölmeztoprak, “6. Bölge Teşvik Destekleri süresinin uzatılması bizler için çok önemli. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Teşvik programı kapsamı dışına çıkarılmamamız için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Şehrimizin sosyolojik durumu ve yatırımcıların korunması adına bu desteklere ihtiyaç duyduğumuzu net bir şekilde ortaya koyduk ve konuyu takip ediyoruz” dedi.

Malatya’nın Yerelden Kalkınma Hamlesi

Malatya’nın yerelden kalkınma hamlelerinin devam edeceğini söyleyen Ölmeztoprak, depremlerden olumsuz etkilenen Organize Sanayi Bölgesi’nin hızlı bir şekilde toparlandığını belirtti. "Malatya kalkınma hamlemiz çok önemli. Teşvikler, özel sektör yatırımlarını çekmek, ekonomik büyüme ve bölgesel kalkınmada yerel potansiyelimizi doğru analiz etmek büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Tarım ve hayvancılık konularında da çalışmaların sürdüğünü ekleyen Ölmeztoprak, Malatya’nın büyük lojistik merkezlerde tercih edilmesi için gerekli adımların atıldığını dile getirdi.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.