"Lütfen artık bu şehrin halkına çile çektirmeyin"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Beylerderesi Viyadüğü'nde devam eden bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmaların zamanlamasını eleştiren Karademir, köprünün 20 gün boyunca kapalı kalmasının Malatya halkına çile çektirdiğini ifade etti. Karademir, "Şehrimizin deprem sonrası yeterince derdi varken bir de bu çileyi bizlere yaşatan kimlerdir?" diye sordu.


Başkan Karademir, bakım çalışmalarının zamanlamasının çok yanlış bir dönemde başlatıldığını belirterek, sürecin daha hızlı tamamlanması gerektiğini vurguladı. Karademir, "Buradaki çalışmanın 4-5 kişiyle değil 30 kişiyle veya 3-4 ekiple bu köprünün hızlı bir şekilde 1 haftada bitirilmesini ve ulaşıma açılmasını istiyoruz. 420 metrelik bir köprünün bakımı 21 gün süremez" dedi.

Karademir ayrıca, Beylerderesi Viyadüğü'nün olası bir afette alternatifinin bulunmadığına dikkat çekerek,  "Olası büyük bir afette Beylerderesi Viyadüğünün bir alternatifi olmalıdır.  Eski Beylerderesi yolu aktif hale getirilmelidir. Ayrıca buraya çok acil 2 köprünün yapılması elzemdir. İkizce de binlerce TOKİ konutu yapılıyor yarın buralara yerleşecek hemşerilerimiz nasıl ulaşım sağlayacak? Organize sanayi bölgesi zaten trafik yoğunluğu çözülmedi. Bugün bir hastası olan vatandaşın veya ambulansın 3 saatte karşıya geçecek olması 21. yüzyılda bu şehirin ayıbıdır. Buraya çok acil 2. Köprü yapılmalı.25 yıldır bitmeyen kuzey Çevreyolu acil bitirilmelidir." diye ekledi.


Malatya’nın seçilmiş tüm milletvekilleri ve belediye başkanlarına seslenen Karademir, "Bu köprü Malatya’ya yakışmıyor, bu şehrin sahipleri bizleriz. Vekaletimizi de sizlere verdik. Lütfen artık bu şehrin halkına çile çektirmeyin" ifadelerini kullandı.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.