Malatya merkezli yıkım yolsuzluğu operasyonu

Malatya merkezli yıkım yolsuzluğu operasyonu
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Malatya merkezli olmak üzere Ankara ve Elazığ illerini kapsayan eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Doğanşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonda, yıkım işlemleri esnasında yapılan yolsuzluk tespit edilerek kamu zararı oluşturulduğu belirlendi.

Yolsuzluk Detayları
Yapılan incelemelerde, Doğanşehir ilçesinde "Yıkık, Acil Yıkılacak ve Ağır Hasarlı" durumdaki 61 taşınmazın yıkım, enkaz kaldırma ve taşıma işlemlerinin, N.H. isimli firma tarafından ihale ve sözleşme olmadan gerçekleştirildiği ortaya çıkarıldı. İmzalanan sözleşme ve teknik şartnamede yer alan kurallara uyulmadığı, ayrıştırma işlemi yapılmadan enkazların döküm sahasına dökülmediği ve geri dönüşüm firmalarına satıldığı tespit edildi. Bu yolsuzluk sonucunda toplamda 13,5 milyon TL haksız kazanç elde edilerek kamu zararı oluşturuldu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 24 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen eş zamanlı operasyonla kamu zararına sebebiyet veren 6 şüpheliyi yakaladı. Yapılan adli işlemler sonucunda 5 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.