Malatya'da 6 Şubat Sonrası İhale Edilen Konut Sayısı 34 Bin

Malatya'da 6 Şubat depremlerinden bugüne kadar kırsalda 10 bin 826 köy tip ev, TOKİ kalıcı konutlarında ise 23 bin 532 olmak üzere toplam 34 bin 358 adet konutun ihale edildiği belirtildi.

Malatya'da 6 Şubat Sonrası İhale Edilen Konut Sayısı 34 Bin
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Vali Seddar Yavuz, 6 Şubat sonrası İlimizde yürütülen çalışmalar hakkında ilgili kurum müdürleri ile birlikte toplantı gerçekleştirdi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcıları Osman Kural, Abdulselam Bıçak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür V. Cengiz Başer, Afad İl Müdürü Ali Altındal ile ilgili şube müdürleri katıldı.

Toplantıda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür V. Cengiz Başer'in verdiği brifingte; Malatya'da toplam 48 Rezerv Alanda; 10 alanın ihale edildiği ve inşaatın başladığı, 9 projenin hazır olduğu ve 29 projenin ise üzerinde çalışıldığı belirtildi. Ayrıca deprem sonrası inşasına başlanılan kalıcı deprem konutlarına dair güncel bilgiler ise; Kırsal Konutlarda, 7 bin 550 betonarme, 3 bin 276 Çelik evin ihalesinin yapıldığı, 9 bin 544 konutun ise inşaatına devam edildiği, 1.883 konutun ise kurasının çekilerek vatandaşa teslim edilmeye başlandığı belirtildi. Çarşı projede ise; 2  Etaptan 1'incisinin %45 , 2'ncisinin %25 seviyesi civarında olup inşaatına devam edildiği, TOKİ konutlarında ise; Malatya'da toplamda 23 bin 532 konutun ihale edildiği, 5 bin 998 konutun kurasının çekildiği, 17 bin 534 konutun ise inşasına devam edildiği belirtildi.

Vali Seddar Yavuz, projelerin hızla tamamlanması için herkesin daha fazla gayret göstermesi gerektiğini ve gece gündüz halkımızın sorunlarını çözmek için çalışmak gerektiğini ifade etmesinin ardından toplantı sona erdi.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.