Malatya'da Baraj Göllerine 1 milyon Sazan Bırakıldı

Malatya'da Baraj Göllerine 1 milyon Sazan Bırakıldı
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Malatya'da baraj, göl ve göletlere 1.226.000 sazan yavrusu bırakıldı.

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında 2024 yılı balıklandırma çalışmalarını tamamladı.  Çalışmalar, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Özhan ve İl-İlçe Müdürlüğü personelleri tarafından yürütüldü.

1.226.000 Sazan Yavrusu Doğayla Buluştu

Proje kapsamında, Malatya’daki baraj, göl ve göletlere 1 milyon 226 bin  adet sazan yavrusu bırakılarak su kaynakları zenginleştirildi. 

Projeyle, doğal yaşamın korunması ve balık popülasyonunun artırılması hedefleniyor. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Özhan, yapılan bu çalışmanın ilimizdeki balıkçılık potansiyeline büyük katkı sağladığını belirtti.

Su Kaynakları Korunuyor

Balıklandırma çalışmalarının devam edeceğini belirten Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, "Doğal kaynaklarımızı koruma ve sürdürülebilir balıkçılığı destekleme amacıyla bu tür projeler büyük önem taşımaktadır" açıklamasında bulundu.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.