Malatya’da Bilim ve Çevre İçin Örnek Proje: Geleceği İnşa Ediyoruz!
Battalgazi Belediyesi, Parlak Gelecekler Derneği, Bilimsenol Platformu, Bahçeşehir Üniversitesi, Birleşmiş Milletler UNITAR, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Malatya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle köy okullarında bilimsel çalışmalar ve çevre bilgilendirme etkinlikleri düzenledi.
“Bugün Başla, Yarın Doğa Kazansın” sloganıyla yürütülen projede, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine bilimi erken yaşta sevdirmek ve çevre bilinci aşılamak hedeflendi. Parlak Gelecekler Derneği ve Bilimsenol Platformu üyeleri, köy okullarında öğrencilerle deneyler yaptı ve geri dönüşüm, atık yönetimi gibi konularda bilgilendirme sağladı.
Etkinlikte Öğrencilere çevreyi koruma ve geri dönüştürülebilir malzemelerin nasıl kullanılacağı öğretildi. Bez poşet boyama atölyeleri ve çevre bilinci artırıcı etkinlikler düzenlendi. Çocukların çevresel sürdürülebilirlik hakkında uygulamalı eğitimlerle bilinçlendirilmesi hedeflendi.
Parlak Gelecekler Derneği Başkanı Asena Bal ise, Battalgazi Belediyesi, Parlak Gelecekler Derneği, Bilimsenol Platformu ile birlikte düzenledikleri etkinlikte geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Asena Bal, “Her küçük adım büyük değişimlerin başlangıcıdır. Burada attığımız adımlar ise yalnızca bugünü değil, geleceği de iyileştirmek içini atılıyor. Gelin bu bilinci hep birlikte yayalım ve sürdürebilirlik konusunda örnek olalım.” dedi.
Bilimsenol Platformu Emir Belli: “Deprem Sonrasında Eğitim ve Bilimle Yaralarımızı Sarıyoruz”
Proje kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Bilimsenol Platformu’ndan Emir Belli, şunları söyledi:
"Deprem sonrasında eğitim ve bilimle yaralarımızı sarıyoruz. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bilim, teknoloji, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında eğitimler veriyoruz. Bugün de öğrencilerimizle çevre ve sıfır atık bilinçlendirme semineri düzenledik. Bunun yanında bez torba, toprak ve tohum atölyeleriyle hem bilinçlendirme hem de uygulamalı eğitimler yapıyoruz. Çocuklarımıza çevre bilincini kazandırmayı amaçlıyoruz."
Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Uzmanı Eren Kaya: “Deprem Çocukları İçin Çalışmalarımız Sürecek”
Eren Kaya, Malatya’da yapılan çalışmalarla ilgili olarak şunları söyledi:
"Bizim buradaki en büyük acımız, deprem sonrasında burada yaşayan çocuklarımızın bilinçlendirme çalışmalarına katkı sunabilmek. Ortaokul, lise ve ilkokul seviyesindeki öğrencilere çevresel sürdürülebilirlik anlatmaya çalıştık. Depremin en yıkıcı etkilerinden etkilenen çocuklara katkı sunmak için sahaya geldik. İstanbul’daki çalışmalarımızı buraya taşıyarak daha fazla projeye imza atmak istiyoruz."
Malatya’da 6-11 Ocak Tarihlerindeki Diğer Çalışmalar:
- Hatice İbrahim Özoğlu ve Mimar Sinan Okulları:
- 3. ve 4. sınıflara bilim ve beslenme atölyeleri düzenlendi.
- Yazıhan Hamidiye Okulu:
- İlkokul öğrencilerine beslenme, ortaokul öğrencilerine bilim atölyeleri yapıldı.
- Şehit Aytaç Altınörs İlk ve Ortaokulu:
- 1200 çocuğa kıyafet dağıtıldı.
- Elemendik Konteyner Kent’te keyifli etkinlikler düzenlendi.
- Pütürge YBO ve Doğanyol Koldere Okulları:
- Kitap ve bilim atölyeleri, şenlik havasında gerçekleşti.
- Darende Yenice Anaokulu ve İlkokulu:
- Mont ve bot hediyeleri verildi.
Proje Kapsamında Toplamda 1200 Çocuğa Ulaşıldı:
Parlak Gelecekler Derneği ve iş birliği yaptığı kurumlar, bilim ve beslenme atölyeleri, kitap ve kıyafet dağıtımları ile çocukların hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağladı ve 1200 öğrenciye ulaşıldı.
malatyagazete.com