Malatya'da Kültür Yolu Festivali'nde

Malatya'da Kültür Yolu Festivali'nde
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2025 Kültür Yolu Festivali’ne Malatya’nın da dahil edildiğini açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya adına Bakan Ersoy’a teşekkür etti.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye’nin en kapsamlı etkinliği olan 'Kültür Yolu Festivali', 2025 yılında Malatya’yı da programına dahil ediyor. 2024 yılında 16 şehirde gerçekleştirilen festival, 2025 yılında 20 şehirde yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul’da düzenlenen Kültür Yolu Festivali tanıtımında, festivalin 2025 programına Malatya'nın da eklendiğini duyurdu.

Malatya da Festivale Dahil Edildi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2025 yılı festivali için yapılan hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “2025 Kültür Yolu Festivali 20 şehirde gerçekleştirilecek. Bu yılki rotamızı oluşturan 16 şehrimize ek olarak Malatya, Manisa, Mardin ve Kayseri de festival takvimimizde yer alacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'den Teşekkür
Malatya’nın festivale dahil edilmesinin ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür etti. Başkan Er, "Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, 2025 Kültür Yolu Festivali'ne Malatya'mızın da dahil edildiği açıklandı. Şehrimize ve hemşehrilerimize gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

2025 Yılı Malatya İçin Dönüm Noktası
Başkan Sami Er, 2025 yılının Malatya için önemli bir yıl olacağını belirterek, “Fuarlarımız, festivallerimiz ve sosyal-kültürel etkinliklerimizle inşallah 2025 yılı, Malatya'mızın hem fiziken hem de ruhen ayağa kalktığı bir yıl olacak” şeklinde konuştu.

Kültür Yolu Festivali’nin 2025 yılı programına Malatya’nın da dahil edilmesi, şehrin kültürel ve turistik gelişimi adına önemli bir adım olarak görülüyor. Malatya’nın bu prestijli festivalde yer alması, şehirdeki kültürel ve sosyal etkinliklerin artmasına katkı sağlayacak.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.