Pütürge'de 4.5 Büyüklüğünde Deprem

Pütürge'de 4.5 Büyüklüğünde Deprem
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya il merkezinde  01.38'de şiddetli bir şekilde hissedilen depremin merkez üssü Pütürge olarak açıklanırken, depremin büyüklüğü ise AFAD tarafından 4.4, Kandilli Rasathanesi tarafından da 4.5 olarak açıklandı.   

Malatya il merkezinde şiddetli bir şekilde hissedilen deprem korku ve pangiğe neden oldu. 

AFAD: Depremin Büyüklüğü 4.4

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya’nın Pütürge ilçesinde 18 Eylül 2024 tarihinde saat 01:38'de 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 9.58 kilometre olarak belirlendi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Pütürge ilçesinin Kavaklıdere Mahalesi (Köyü) olarak açıklayıp, büyüklüğünü 4.5 olarak duyurdu. 

Kandilli Rasathanesi, saat 01.47'de de merkez üssü yine Pütürge- Kavaklıdere, derinliği 2,1  km. olan 1.8 büyüklüğünde bir deprem kaydı daha yaptı.

Can ve Mal Kaybı Bilgisi Bulunmuyor

Deprem nedeniyle bölgedeki vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı bildirilmedi. Yetkililer, olası artçı depremlere karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.