Sağlıklı Yaşama Teşvik İçin Pedallar Döndü

Sağlıklı Yaşama Teşvik İçin Pedallar Döndü
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde bisiklet turu ve farkındalık eğitimi düzenledi. Beylerderesi Şehir Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar ve gençler sağlıklı yaşam için pedal çevirirken, çevre temizliği konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.

Spor Kursları Ücretsiz Sunuldu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'in talimatıyla, Yakınca Yaşam ve Spor Merkezi'nde düzenlenen spor kursları, 15 gün boyunca ücretsiz olarak vatandaşlara sunuldu. Bu kapsamda spor kurslarına katılan çocuklar, bisiklet turuna katılarak Beylerderesi Şehir Parkı'na kadar pedal çevirdi. Etkinlikte, sporcular keyifli anlar yaşarken, sağlıklı yaşama dikkat çekildi.

Çevre Temizliği ve Sıfır Atık Farkındalığı

Bisiklet turunun ardından Beylerderesi Şehir Parkı'nda gerçekleştirilen ‘Sıfır Atık Farkındalık Eğitimi’ ile çocuklara çevre temizliğinin önemi anlatıldı. Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, gençlere sağlıklı bir çevrenin gerekliliğini vurgulayan bir sunum yaptı. Sunumun ardından çocuklar parkta çevre temizliği yaparak etkinliğe katkıda bulundu.

Başkan Geçit’ten Spor ve Çevre Vurgusu

Etkinlikte çocukları yalnız bırakmayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, sağlıklı yaşamın ve çevre temizliğinin önemine değindi. Başkan Geçit, “Avrupa Hareketlilik Haftası’nı sağlıklı, güvenli ve temiz bir toplum için farkındalık yaratmak adına büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Spor, sadece fiziksel değil, zihinsel ve bilişsel gelişimimize de katkı sağlar. Bu kapsamda spor kurslarımızı 15 gün boyunca ücretsiz hale getirdik. Bisiklet turuyla sağlıklı yaşam için pedallarımızı çevirdik ve ardından çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak amacıyla farkındalık eğitimi düzenledik. Çocuklarımızla birlikte çevre temizliği yaparak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize çevreye duyarlılık aşılamayı hedefledik” dedi.

Başkan Geçit, etkinliğe katılan tüm sporculara ve çocuklarını bu tür faaliyetlere gönderen ailelere teşekkür ederek, "Daha güzel, sağlıklı ve temiz bir şehir için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini" ifade etti.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.