Skandal.. Bürokratlar Söğütlü Camisini Uçurmuşlar, Bakan Tekrar Getiriyor!..

Skandal.. Bürokratlar Söğütlü Camisini Uçurmuşlar, Bakan Tekrar Getiriyor!..
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya Çarşı inşaatında inceleme yaparken verilen brifingde mevcut devam eden projede  vakıf eseri olan Söğütlü Cami’sinin  olmadığı ortaya açıktı. Bakan Özhaseki, caminin eski yerinde aynı büyüklükte gerekirse dahada büyütülerek yapılması talimatını verdi. Emlak Konut yöneticilerinin, Söğütlü Camisi’nin kendi alanında yapılması talimatı karşısında olumsuz cevap ve görüşlerde bulunması ise dikkat çekti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, beraberinde Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile birlikte Malatya Çarşı inşaat alanının Akpınar bölümünde incelemede bulundu. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’de incelemede hazır bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye burada verilen brifingde konuşan Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, “Biz plana göre hareket ediyoruz Emlak Konut olarak. Bize hangi plan gelirse onaylanan biz ona göre projeyi hazırlıyoruz. Biç planda hiçbir bilgimiz yoktur.” dedi.

-Emlak Konut yöneticisi bakana itiraf etti… “Bu planda Söğütlü Camisi yoktur”

Bakan Özhaseki, Söğütlü Camisinin yerini sorması üzerine, Emlak Konut yetkilisi, “Cami bu planda yoktur” dedi. Bakan Özhaseki’nin  “Siz orada camiyi, vakıfların camisini tamamen mi kaldırdınız?” diye sorması üzerine, “Efendim eski hali yıkıldı, en son Hilmi beyden gelen master plan bu. Ama şuanda burada (haritada yerini göstererek) imalat yapmıyoruz, cami yapacağız diye.” cevap verince, haritaya parmağıyla işaret eden Bakan Özhaseki, “Doldurmuşsunuz şurayı, kaldır orayı camiyi yapın” talimatını verdi. 

Bakan Özhaseki, planda Yeni Camiyi göstererek, “Şu camiyi daha büyük hale getirseniz tek cami olsa” sözlerini ifade edince, araya giren Vali Ersin Yazıcı, “Efendim onu tartıştık, Yeni Cami koruma altında.” dedi. Bu esnada araya giren Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Kuyumcuları biraz küçülterek burayı biraz büyütemez miyiz” dedi.

-Meğer Söğütlü Camisinin yerini ticarethane olarak planlamışlar, yani kuyumculara verilmiş…

Planı göstererek, “Şu iki blogun yerine mi cami yapılacak?” diye soran Bakan Özhaseki’ye, Emlak Konut görevlisi, “Önceki vaziyet o şekilde. Cami yapılacaksa buraya yapılacak, yapılmayacaksa buralar ticarethane yapılacak.” dedi. 

Projeyi işaret eden Bakan Mehmet Özhaseki, “Şuraya büyükçe istedikleri gibi bir cami yapılsın.” talimatını verince araya giren ve sanki orada daha önce cami yokmuş gibi hareket ettiği gözlenen, ortaya çıkan tablodan dolayı da rahatsızlığını  verdiği cevapla vurgulayan  Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, “Peki, efendim buradaki bağımsız bölüm sayıları yetersiz olursa?” şeklinde çıkış yaptı. Bakan Özhaseki ise, “Neyse, bir aşağı iki yukarı. Başka yerlerde vereceğiz.” dedi. Bu esnada devreye giren Milletvekili Bülent Tüfenkci, kuyumculara Sağlık Müdürlüğü’nün yerinde yer verilmesi konusundaki önerisine ise Bakan Mehmet Özhaseki, “Yeni bir çalışma ister, önce altını bir taramak lazım, anlamak lazım. Buranında etrafı dolu sanki.”  cevabını verdi. 

-Bakanın Talimatını bile herkesin içinde yanlış anlayan bürokratlara bak..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çarşı Haritasını eline alarak, Söğütlü Camisi’nin yapılması için  caminin eskiden bulunduğu alanın plandaki yerinin yeniden gözden geçirilmesi talimatını verdi. Bakan Özhaseki’nin, caminin yerine yapılmak istenen bağımsız bölümlerin başka noktalara taşınması talimatına Emlak Konut görevlisi, “Camiyi mi diyorsunuz” sorusuyla yanıt verince,  Bakan Özhaseki, “Yok, cami olduğu yerde. Tamam, orayı boşaltın. Burayı camiyi eski büyüklüğünde yapın, koyun, etrafında yer kalırsa koyun (bağımsız bölümü), yoksa koymayın. Camiyi eski büyüklüğünde, veya daha büyütebiliyorsanız büyüterek koyun buraya.”  talimatını yeniledi. 

malatyayenises.com

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.