Söğütlü Cami Yeri Tüccara Bırakılıyor!..

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 3 Mayıs 2024 tarihinde geldiği Malatya’da Söğütlü Camisi'nin yerine yapılması talimatını vermişti. 2 ay sonra Malatya’ya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak gelen Murat Kurum, eski bakanın verdiği talimatları kaldırarak, Söğütlü Camisi’nin Emekliler Parkına yapılacağını duyurdu.

Söğütlü Cami Yeri Tüccara Bırakılıyor!..
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya’da 6 Şubat depremlerini ardından tamamen yıkılan Malatya Çarşısı’nda vakıf eseri ve vakıf yeri olan Söğütlü Camisi’nin yeri bir kez daha değiştirilerek, Emekliler Parkı’na yapılacağı açıklandı.

Malatya Çarşı inşaatı alanında inceleme yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklaması şu şekilde; “Ticaretin yeniden canlandığı, insanlarımızın huzur içerisinde, mutluluk içerisinde gezdiği bir şehre çevirmek için çalışıyoruz.  Yeni Camimizi yine burada olduğu yerde yapacağız. Tescilli bir eserimiz, Turizm Bakanlığımız, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz inşallah en kısa sürede aslına uygun bir şekilde camimizin yeniden inşası faaliyetlerini yürütecek. Yine Söğütlü Camimizi de, yeni valilik binamızı yapıyoruz. Valilik binamızın hemen yanında yer alan yaklaşık 7 bin metrekarelik alanda Emekliler Parkı olarak Malatya’mızın bildiği alana yine altındaki esnafımızı da gözetecek meydanı ile parkı ile Malatya’nın şanına yaraşır bir şekilde Emekliler Parkına inşasını gerçekleştireceğiz. Mevcut Söğütlü camisi esnafımızı da aynı şekilde orada mağdur etmeyecek şekilde yeni inşaatımıza taşımış olacağız. Burada yapacağımız yerde de Söğütlü Camisinin bulunduğu alanı, meydanıyla, yeşil alanıyla daha ferah, vatandaşımızı, esnafımızı daha iyi şartlarda hizmet vereceği bir alana çevirmek suretiyle bu projeyi gerçekleştireceğiz. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Yerinde yapılan işleri çok önemsiyoruz. Burada hak sahibi vatandaşımızın dışında hiçbir vatandaşımız olmayacak. Vatandaşımızı, esnafımızı yerine en yakın yerde, şerefiyesi aynı olacak şekliyle, değerini korumak suretiyle , bugünkü haklarını korumak suretiyle yapıyor olacağız. Bu çerçevede İnşallah bu projemizi yürütüyor olacağız.”

-2 Ayda 2 bakan, 2 karar 

5 gün önce görevi devir eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 3 Mayıs 2024 tarihinde geldiği Malatya’da Malatya Çarşı inşaatında inceleme yaparken verilen brifingde mevcut devam eden projede  vakıf eseri olan Söğütlü Cami’sinin  olmadığı ortaya çıkmış ve Eski  Bakan Özhaseki, caminin eski yerinde aynı büyüklükte gerekirse dahada büyütülerek yapılması talimatını vermişti. Emlak Konut yöneticilerinin, Söğütlü Camisi’nin kendi alanında yapılması talimatı karşısında olumsuz cevap ve görüşlerde bulunması ise dikkat çemişti. 

Brifingde akan Özhaseki, Söğütlü Camisinin yerini sorması üzerine, Emlak Konut yetkilisi, “Cami bu planda yoktur” demişti. Bakan Özhaseki’nin  “Siz orada camiyi, vakıfların camisini tamamen mi kaldırdınız?” diye sorması üzerine, “Efendim eski hali yıkıldı, en son Hilmi beyden gelen master plan bu. Ama şuanda burada (haritada yerini göstererek) imalat yapmıyoruz, cami yapacağız diye.” cevap verince, haritaya parmağıyla işaret eden Bir önceki Bakan Özhaseki, “Doldurmuşsunuz şurayı, kaldır orayı camiyi yapın” talimatını vermişti.

Eski Bakan Özhaseki’nin, caminin yerine yapılmak istenen bağımsız bölümlerin başka noktalara taşınması talimatına Emlak Konut görevlisi, “Camiyi mi diyorsunuz” sorusuyla yanıt verince,  Özhaseki, “Yok, cami olduğu yerde. Tamam, orayı boşaltın. Burayı camiyi eski büyüklüğünde yapın, koyun, etrafında yer kalırsa koyun (bağımsız bölümü), yoksa koymayın. Camiyi eski büyüklüğünde, veya daha büyütebiliyorsanız büyüterek koyun buraya.”  talimatını vermişti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.