Söğütlü Camisinin yanına 1 fırın ve 12 adet dükkan eklendi

Söğütlü Camisinin yanına 1 fırın ve 12 adet dükkan eklendi
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Emekliler Parkı'na yapılacak olan  Yeni Söğütlü Camii, modern mimarisi ve geniş kapasitesiyle dikkat çekiyor. Camii projesi, iş insanı Bayram Kızılaslan tarafından hayata geçirilecek. Projenin yanına 1 fırın ve 12 adet dükkanda eklendi. 


Malatya il merkezi eski belediye binasının yerinde Emekliler Parkı'na inşa edilecek olan Yeni Söğütlü Camii’nin tüm detayları ortaya çıktı. İş insanı Bayram Kızılaslan tarafından yaptırılan camii, hem mimari yapısıyla hem de geniş kapasitesiyle şehrin önemli ibadet ve kültür merkezlerinden biri olmaya aday.

Proje Detayları
Toplam arsa alanı 4.473 metrekare olan Yeni Söğütlü Camii, 1.606 metrekare taban alanına sahip. İnşaat alanı ise 3.953 metrekare olarak planlandı. Toplamda 2 bin 705 kişi kapasiteli camii, özellikle modern mimarisiyle ön plana çıkıyor.

Caminin ana kubbe çapı 25 metre olarak belirlenmiş olup, yüksekliği ise 25 metre. Bunun yanında yan kubbelerden her biri 6,6 metre çapında ve 11 metre yüksekliğinde olacak şekilde tasarlandı. Caminin çevresinde ayrıca 1 adet fırın ve 12 adet dükkân yer alacak, bu dükkânların toplam alanı ise 172 metrekare olacak.

Mimari Özellikler
Camiinin zemin katı, bodrum katı ve bir zemin üstü olmak üzere toplamda üç katlı olacak şekilde inşa ediliyor. Temel üst kotu camii için -4,50 metre, dükkânlar için +0,45 metre ve fırın için -3,55 metre olarak belirlenmiş. 

-Temel atma töreni

Bu arada, düzenlene temel atma törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve AK Parti Malatya Milletvekilleri İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ve Abdurrahman

Babacan, AK Parti İl Başkanı Namık Gören, MHP İl Başkanı Gökhan Gök, caminin yapımını üstlenen hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri katıldılar.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.