"Yeni Malatyaspor'u oynatmak gerçekten büyük bir haksızlık"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, TFF’nin Yeni Malatyaspor ile ilgili verdiği ‘lige devam edecek’ yönündeki kararını da eleştirerek, “Depremle kıyameti yaşamış ve futbolla moral bulmaya çalışan bir şehri, Türkiye’ye dağılmış 2 milyon Malatyalıyı üzmek daha mı önemli?” dedi.

TBMM Genel Kurulunda konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Malatyalı hemşehrilerimin ortak paydası olan Yeni Malatyaspor, TFF tarafından büyük bir haksızlığa ve hukuksuzluğa uğratılmıştır. Bir önceki Federasyon yönetimi tarafından Yeni Malatyaspor’umuzun bu sezon da lige katılmamasına karar verilmişti, sözü de tebliğ edilmişti. Ancak yeni yönetim depremde tesisi zarar gören, kalacak yeri olmayan, stadyumunun daha yeni yeni tadilatı yapılan, transfer yasağı olan, tahtası kapalı olan ve lisanlı sporcusu neredeyse kalmamış Yeni Malatyaspor’un ani bir kararla bu sezon ligde oynamasına karar vermiştir. Gerçekten bu büyük bir haksızlık ve adaletsizliktir. Şehre yapılan bir haksızlıktır, Malatyalılara yapılan bir haksızlıktır. Bu karar hiç bir vicdana sığmaz. Koskoca Federasyon’un şu veya bu nedeni bahane ederek, Yeni Malatyaspor’umuzu kurban etmesini kimsenin kabullenmesini beklemesin. Ben özellikle Yeni Malatyaspor’un 1 yıl daha ligde oynamamasınına imza veren kulüplerimize de buradan teşekkür ediyorum. Federasyon gelecek sezon ligde 21 takımla oynasa kıyamet mi kopar, ya da 4 takım küme düşse dünya mı durur? Depremle kıyameti yaşamış ve futbolla moral bulmaya çalışan bir şehri, Türkiye’ye dağılmış 2 milyon Malatyalıyı üzmek daha mı önemli? TFF’nin kulüplere sahip çıkması gerekirken kulübü ateşe atmasına, yok olmasına seyirci kalmasının bir anlamı var mı? Soruyorum; yıkılmış bir şehirde, tesisi olmayan bir şehirde hangi futbolcu oynar? Tahtası kapalı olan bir takım nasıl lige başlar?“ diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.