Yeni Vali Devletin Kılıcını da Hatırlattı

Vali Seddar Yavuz, “Özellikle şehrimizin önderlerini, liderlerini, kanaat önderlerini, iş dünyamızı, STK'larımızı da mutlaka bu sürecin içinde aktif olarak atacağız” dedi.

Yeni Vali Devletin Kılıcını da Hatırlattı
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya 2024 Yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı  Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Salonunda yapıldı.

Vali Seddar Yavuz’un Malatya’daki ilk toplantısı olan ilçe kaymakamları, İl Koordinasyon Kurulu’na yatırımcı kurumlar, belediyeler ve STK temsilcileri katıldılar. 

-“Tam bir iş uyum ve koordinasyon içerisinde olacağız”

Vali Seddar Yavuz, “Sizlerle birlikte görev süremiz içerisinde tam bir iş uyum ve koordinasyon içerisinde bu aziz şehre hizmet etmeye gayret edeceğiz. Malum olduğu üzere altı Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden kardeşlerimiz oldu. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza halen tedavileri devam eden kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Elbette on bir ili ve on beş milyon nüfusu etkileyen yüzyılın afeti diye tanımladığımız böyle bir afette zorluklar, güçlükler olması gayet doğaldır.  Ama büyük milletlerin en önemli özelliği kriz zamanlarında gösterdiği refleks görüşüdür. Biz büyük bir milletiz. Büyük bir medeniyetin lideriyiz. Dolayısıyla birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde bu tür sınava meydan okuma ve afetler karşısında direncimizi ortaya koyacak ve inşallah yaraları hep birlikte saracağız.” dedi.

-“Devletlerin en önemli özelliği bir taraftaki şefkati diğer tarafta kılıcıdır” 

Vali Yavuz şunları söyledi, “Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimiz, bakanlarımız, her düzeydeki kamu görevlilerimiz elbette milletvekillerimiz çok kıymetli büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız il ve bölge müdürlerimizle beraber el ele verip ilimizin sorunlarını çözme gayreti içinde olacağız. Elbette sorunlarımız var. Ama sorunlarda çözülmek için var. Dolayısıyla bu iradeyi ortaya koyacağız. Ve hep beraber bir netice alacağız. Bu anlamda da özellikle şehrimizin önderlerini, liderlerini, kanaat önderlerini, iş dünyamızı, STK'larımızı da mutlaka bu sürecin içinde aktif olarak atacağız. Dolayısıyla düşündüklerimizi söyleyeceğiz. İnandıklarımızı ifade edeceğiz ve ortak karar alma süreçleriyle birlikte hep beraber yol bulacağız. Eğer böyle yaparsak birlikte rahmet vardır. Birlikte başarı vardır. Ve inşallah şehrimizin de üstesinden gelemeyecek herhangi bir sorunu yoktur. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde etkin kararlar olacak. Bu kararın sahada net bir şekilde uygulayacağız. Ama bunu yaparken vatandaşlarımıza mutlaka alternatifler sunacağız. Bu alternatifler uygulanabilir, mantıklı ve rasyonel seçenekler olacak. Buna rağmen direnen sistemi tıkayan olursa da elbette devletin şeffaf olduğu kadar kudret olduğunu da sahada bir zati hissettireceğiz. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ya da devletlerin en önemli özelliği bir taraftaki şefkati diğer tarafta kılıcıdır. Devletin sadece şefkatten ibaret olmadığını gerektiğiyle devletin aynı zamanda kudret ifade ettiğini de buradan belirtmek istiyorum. Dolayısıyla sizlerden beklentimiz tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bu şehrin aktörlerinden ve herkesten beklediğimiz bu şefkat- kudret dengesini hakkıyla ortaya koymaktan geçiyor.” 

Vali Yavuz, 2024 yılı yatırım programında kamu kurum ve kuruşları ile belediyeler tarafından toplam 551 projesinin yer aldığını, dönem sonu itibariyle 77 projenin tamamladığını söyledi. 

Proje tutarının 57 milyar 590 milyon TL olduğunu belirten Yavuz, 2024 yılı projelerine tahsis edilen toplam ödeneğin ise 12 milyar 436 milyon lira olduğunu, dönem sonuna kadar ödeneklerden yapılan harcamanın, 5 milyar 429 milyon lira olduğunu aktardı.

2024 yılı yatırım programları kapsamında 5 milyar 429 milyon lira ödeneğin olduğunu ifade eden Yavuz, 6 aylık harcamadan en yüksek payı yüzde 39 ile ulaşım sektörü yatırımlarına harcandığını kaydetti. 

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.