Yeşilyurt Belediyesinden spor ve çevre bilinci odaklı etkinlikler

Yeşilyurt Belediyesinden spor ve çevre bilinci odaklı etkinlikler
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Yeşilyurt Belediyesi, ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlarda, Şehri Birlikte Yaşayalım’ temasıyla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nı spor ve çevre bilinci odaklı etkinliklerle kutlayacak. Spor kursları 15 gün boyunca ücretsiz olacak.

Sürdürülebilir Hareketlilik ve Sağlıklı Yaşam Vurgusu

Yeşilyurt Belediyesi, bu yılki Avrupa Hareketlilik Haftası’nı ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlarda, Şehri Birlikte Yaşayalım’ temasıyla düzenlediği etkinliklerle kutlayacak. 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinlikler kapsamında, sürdürülebilir kentsel hareketlilik ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla birçok spor ve çevre temalı program hayata geçirilecek. Spor tutkunları için 15 gün boyunca ücretsiz spor kursları düzenlenecek.

Spor Kursları 15 Gün Ücretsiz

Yeşilyurt Belediyesi, spor severler için Yakınca Mahallesi’ndeki Yaşam ve Spor Merkezi ile ilçenin farklı spor tesislerinde ücretsiz spor kursları sunacak. Vatandaşlar, ilgili merkezlere başvurarak bu ücretsiz kurslardan faydalanabilecek. Spor kurslarının Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü gözetiminde yapılacağı açıklandı.

Bisiklet Turu ve Sıfır Atık Farkındalık Eğitimi

20 Eylül Cuma günü saat 17:00’de, bisiklet tutkunları için düzenlenecek “Bisiklet Turu ile Sıfır Atık Farkındalık Eğitimi” etkinliği, çevre bilincini artırmayı hedefliyor. Yakınca Yaşam ve Spor Merkezi’nden başlayacak olan tur, Beylerderesi Şehir Parkı’nda son bulacak. Turun ardından, katılımcılarla birlikte çevre temizliği yapılacak.

Başkan Geçit'ten Davet

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Avrupa Hareketlilik Haftası’na ilişkin yaptığı açıklamada, sağlıklı ve hareketli bir yaşamı teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti. “Hemşehrilerimizin sağlıklı, dinamik ve hareketli bir yaşam sürmesi için sportif ve sosyal faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz. 20 Eylül’de bisiklet turumuzu gerçekleştireceğiz ve çevre temizliği ile farkındalık oluşturacağız. Tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize davet ediyoruz” dedi.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.