Yeşilyurt Belediyesinin şeffaf döneme girmesi birilerini çok kötü rahatsız etti

Yeşilyurt Belediyesi'nin reklam ve tabela gibi işlerden oluşan ihalesini Belediyenin şirketine vermesi, Malatya'da matbaa ve baskı işleri başta olmak üzere yıllardır Yeşilyurt Belediyesinin üzerinden tek başına kaymak yiyenleri çok kötü rahatsız etmiş.

Yeşilyurt Belediyesinin şeffaf döneme girmesi birilerini çok kötü rahatsız etti
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Yeşilyurt Belediyesi, 24 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve belediyeyi hedef alan "Milyonluk Reklam Malzemesi İşi Belediyenin Şirketine Verdi" başlıklı habere sert tepki gösterdi. Belediyeden yapılan açıklamada, haberin gerçek dışı olduğu, belediyenin şeffaf ve hesap verebilirlik anlayışına zarar vermeyi amaçlayan bir algı operasyonunun parçası olduğu ifade edildi.


Belediyeden yapılan açıklamada, "Yeşilyurt Belediye Meclisinin aylık toplantıları ile Yeşilyurt Belediyesi uhdesindeki tüm ihale toplantılarımızı, şeffaf ve erişilebilir belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak sosyal medya platformlarımızdan canlı yayınladığımızı bir kez daha tüm kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz" denildi.

Belediye, haber metninde yer alan "ihaleye tek firmanın katıldığı" bilgisinin doğru olmadığını, ihaleye üç firmanın katıldığını ve ihaleyi en uygun teklifi veren Yeşilyurt İŞGEM Teknoloji İş Geliştirme ve Girişim Hizmetleri firmasının kazandığını belirtti.


Yeşilyurt Belediyesi, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür haberlerle hukuki yönden mücadele edeceklerini vurguladı. Açıklamada, "Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığındaki Yeşilyurt Belediyesi yönetiminin millete hizmet ederken gizli bir ajandası asla olmamıştır ve olmayacaktır. Tüm hizmetlerimiz, hemşehrilerimize şeffaf bir şekilde sunulmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Yeşilyurt Belediyesinin açıklamıs şu şekilde:

"24 Ağustos 2024 tarihinde ulusal bir haber sitesinde Yeşilyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit'i ve Yeşilyurt Belediyesini hedef alarak yayınlanan “Milyonluk Reklam Malzemesi İşini Belediyenin Şirketine Verdi” başlıklı haber, Yeşilyurt Belediyesinin kurumsal kimliğinin yanı sıra ‘şeffaf ve hesap verebilirlik’ anlayışı üzerine kurulan yönetim anlayışımızı zedelemeyi amaçlayan kirli bir algı operasyonun parçasıdır.
Yeşilyurt Belediye Meclisinin aylık toplantılarıyla Yeşilyurt Belediyesi uhdesindeki tüm ihale toplantılarımızı ‘Şeffaf ve Erişilebilir Belediyecilik’ anlayışımızın bir gereği olarak belediyemizin sosyal medya platformlarından canlı yayınladığımızı bir kez daha tüm kamuoyunun ve değerli hemşehrilerimizin bilgisine sunmak isteriz.  
‘Çözüm Odaklı’ hizmet anlayışımızı toplumun tüm kesimlerine daha hızlı bir şekilde ulaştırmak ve belediye hizmetlerimizi kaliteli ve modern bir ortamda sunmak amacıyla hizmete sunduğumuz Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binasındaki tanıtım materyalleri, iş ve işlemlerde kullanılacak matbaa malzemelerinin alımı için Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzün gözetiminde gerçekleştirilen ihale toplantımız üzerinden kirli bir algı oluşturulmak istenmesi bizleri derinden üzmüştür.  
Doğruluk payı olmayan, tek amacı kamuoyunu yanıltmak olan haber metninde yer verilen ‘ihaleye tek firmanın katıldığı’ bilgisi gerçeği yansıtmazken ihaleye üç firmanın katıldığını özellikle belirtmek isteriz.  İhaleye katılan firmalar arasında yer alan Yeşilyurt İŞGEM Teknoloji İş Geliştirme ve Girişim Hizmetleri firması en uygun teklifi vererek ihaleyi kazanmıştır.
Belediye mevzuatlarına uygun bir şekilde, ihale toplantılarına ilişkin iş ve işlemlerin tüm gerekliliklerinin yerine getirildiği, herkese açık bir ortamda gerçekleşen ihale toplantısını ‘şüphe ve kuşku’ uyandıracak şekilde haberleştirmek akla ve mantığa sığmamaktadır. 
Hiçbir temel dayanağı olmadan yalan, yanlış ve kamuoyunu yanıltıcı şekilde kaleme alınan bu tarz haberlere kıymetli hemşehrilerimizin itibar etmemelerini özellikle rica ediyoruz. Belediyemizin ilgili birim müdürlüğünden hiçbir bilgi alınmadan kulaktan dolma bilgilerle servis edilen bu tarz haberlere karşı hukuki yönden de mücadele edeceğimizi tüm kamuoyunun bilgisine sunarız. 
Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığındaki Yeşilyurt Belediyesi Yönetiminin millete hizmet ederken ‘gizli ajandası’ asla olmamıştır ve olmayacaktır. İlçemizin hem bugününü hem de yarınlarını ilgilendiren tüm yatırımlar, projeler, ihaleler ve belediye hizmet binamızda sunduğumuz hizmetlerin tamamı hemşehrilerimize şeffaf bir şekilde sunulmaktadır. Belediyemizin görev ve yetki alanındaki hizmetlerini kapsayan faaliyetlerine ilişkin tüm bilgiler ilgili birim müdürlüklerimizden açık ve şeffaf bir şekilde alınabilmektedir.
Yeşilyurt İlçesinin değerlerine ve kimliğine yakışan hizmetler sunmayı kendisine şiar edinen Yeşilyurt Belediyesindeki tüm iş ve işlemler toplumun tüm kesimlerine açık olup, hemşehlerimizle aramızda kurduğumuz güçlü iletişim kanallarımızı her daim açık tutacağımızı özellikle vurgulamak isteriz."

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.