19. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri Başlıyor

19. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri, 6 Ekim 2024 Pazar günü Malatya’da gerçekleştirilecek. 1993 yılında hayatını kaybeden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın adını taşıyan bu prestijli güreşler, uzun bir aradan sonra yeniden Malatya’da hayat bulacak.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, organizasyona dair yaptığı açıklamada, Turgut Özal Karakucak Güreşleri’nin yeniden düzenlenmesine yönelik gelen yoğun taleplere kayıtsız kalmadıklarını belirtti. Başkan Geçit, “Ata sporumuz olan karakucak güreşlerini yaşatarak, gelecek nesillere aktarmak en önemli amaçlarımızdan biri. 1993 yılından beri yapılan ve Malatya’nın karakucak güreşlerinde adını duyurmasını sağlayan bu büyük organizasyonu tekrar halkımızla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz,” dedi.

207 Bin TL Ödüllü Güreşler

6 Ekim Pazar günü saat 10:00’da başlayacak olan güreşler, Çilesiz Aksa Camii yanındaki alanda düzenlenecek. Büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde 21 sıklette gerçekleşecek güreşlerde, toplam 207 bin 300 TL ödül dağıtılacak. Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelecek sporcular, er meydanında ter dökecek.

Deprem Sonrası Moral Kaynağı Olacak

Başkan Geçit, karakucak güreşlerinin Türk kültüründe özel bir yere sahip olduğunu vurguladı. “Bu organizasyon, deprem yaralarını sarmak için büyük bir moral kaynağı olacak. Şehrimizde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin toparlanma sürecine katkı sunduğunu düşünüyoruz. Çekişmeli ve heyecanlı müsabakalara sahne olacak Turgut Özal Karakucak Güreşleri, Malatyalılar için umut aşılayacak,” şeklinde konuştu.

Ayrıca Başkan Geçit, Turgut Özal Karakucak Güreşleri’ne ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyduklarını belirterek, “1993 yılında aramızdan ayrılan rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın adını taşıyan bu organizasyonun hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim,” ifadelerini kullandı.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.