"Aracı kazanıyor, üretici de tüketici de zarar ediyor"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi sınırlarında bulunan Bürücek Yaylası'nda yaz boyunca küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçiler, su ve elektrik gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için destek bekliyor. Yaylada sattıkları hayvanların market fiyatlarına oranla düşük kaldığını belirten yetiştiriciler, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini ifade ediyor. Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yaylacıların sorunlarını yerinde dinleyerek çözüm önerileri üzerinde çalışacaklarını belirtti.


Bürücek Yaylası'ndaki hayvan yetiştiriciliği şartlarının zorluklarına dikkat çeken Birlik Başkanı İhsan Akın, yıllardır bölgede su problemlerinin devam ettiğini belirtti. Akın, "Burada yıllardır su problemleri devam ediyor. Buranın su, tuvalet, sosyal ihtiyaçları var. Bu konuda Tarım İl Müdürlüğüyle görüşüp önümüzdeki süreçte Mera Müdürümüzle çözmeye çalışacağız" dedi. Yaylada yetiştiricilik yapan çiftçilerin devletin ve Tarım Bakanlığı'nın desteğine ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Akın, "İmkânsızlıklar içerisinde çok güzel bir üretim yapılıyor. Eksikleri ve sorunları gidermek için buradayız" ifadelerini kullandı.


Et fiyatları konusunda büyük sorunlar yaşandığını dile getiren Akın, üreticilerin emeklerinin karşılığını alamadığını belirtti: "Bir yol boyunca emek veriyorlar, kuzuyu yetiştirip kilogramını 320 TL'ye satıyorlar. Ama bazı et baronları, marketler aldıkları eti 650 TL'ye satıyor. Üretici de tüketici de zarar ediyor. Kontrollerin artması lazım." Akın, tarımsal üretimin önemine vurgu yaparak, "Çiftçimize sahip çıkalım, gıdamızı ve suyumuzu destekleyelim, israf etmeyelim" şeklinde konuştu.

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.