Bakan Kurum'un İlk Durağı Malatya Oldu

Bakan Kurum'un İlk Durağı Malatya Oldu
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Devir teslim töreninde  deprem bölgesi illeri  sayarken Malatya'yı unutan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ilk ziyaretini Malatya’ya gerçekleştirdi.

Yeniden göreve gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya Havalimanı’nda ilk protokolü tarafından karşılandı. 

İlk resmi ziyaretini Malatya’ya yapan Bakan Kurum’u karşılayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Ayağının tozuyla Malatya’mıza geldi. Şehrimize göstermiş olduğu ilgi ve alaka için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’a teşekkür ederim” dedi.

Bakan Kurum, Malatya ziyareti için sosyal medya hesabından, “Bugün güzeller güzeli Can Malatya’mıza geldik. 

Sıcak, samimi Malatyalı hemşerilerimizle kucaklaşmaya geldik. 

Biz derdi derdimiz, sevinci sevincimiz olan Malatya’nın bir evladıyız. Ve söz veriyoruz.

Asrın felaketinin açtığı tüm yaraları saracağız. Malatya’yı çok daha güzel günlere kavuşturacağız.” dedi. 

Bakanlıkta deprem bölgesi illerle ilgili olarak teknik toplantı yaptıktan sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Kurum şu ifadeleri kaydetmişti, “Yegane önceliğimiz milletimiz. İlk işimiz de depremzede kardeşlerimizin mutluluğu. Çünkü asrın felaketinde asrın dayanışmasını gösteren aziz milletimize sözümüz var. 

Bugün ekibimizle, Deprem Bölgesi Yeniden İnşa Toplantımızı gerçekleştirdik. İnşallah cuma gününden itibaren Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’ya giderek sahada incelemelerde bulunacağız, vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. 

Depremden etkilenen tüm şehirlerimizde, sokak sokak, hane hane arı gibi çalışacağız. 

Allah’ın izni, devletimizin gücü, milletimizin duasıyla dün afet bölgelerinde şehirlerimizi nasıl yeniden ayağa kaldırdıysak aynı anlayışla deprem bölgesini de süratle ihya edeceğiz. 

Yaralarımızı tamamen sarana kadar, kötü günlerin izlerini silene kadar daima deprem bölgesinde olacağız. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak, kardeşlerimiz yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşacak.”

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.