Battalgazi-Yeşilyurt Alt Yapısı İçin AB Desteği

Battalgazi-Yeşilyurt Alt Yapısı İçin AB Desteği
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

"Malatya Battalgazi – Yeşilyurt Kanalizasyon Projesi”  ÎLBANK  tarafından Avrupa Birliği (AB) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) tarafından finanse edilen hibe kaynak ile hayata geçirilecek. 

İLBANK'tan yapılan açıklamaya göre; Avrupa Birliği (AB) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) tarafından finanse edilen, İLBANK tarafından yürütülen Belediye Hizmetleri Projesi kapsamında Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa’da toplam 19 altyapı ve inşaat projesi hayata geçiriliyor. Bu projelerle yerel yönetimlerin hizmet kapasiteleri geliştirilirken, ani nüfus artışı ve 6 Şubat depremlerinden zarar gören altyapılar iyileştiriliyor.

Toplamda 277 milyon avroluk bütçeye sahip olan proje, 214 milyon avrosu AB hibesi, 63 milyon avrosu ise AFD kredisiyle finanse ediliyor. Proje kapsamında su ve atık su altyapıları yenileniyor, yağmur suyu altyapıları döşeniyor ve katı atık geri dönüşüm tesisleri inşa ediliyor. Yerel yönetimlere verilen teknik yardımlarla, bu altyapıların uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi ve iklim direncinin artırılması hedefleniyor.

Malatya’da Su ve Kanalizasyon Altyapısı Yenileniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından yürütülecek projelerden ilki olan “Malatya Battalgazi – Yeşilyurt Kanalizasyon Projesi” ile Malatya’nın iki büyük ilçesine hizmet veren kanalizasyon şebekesi tamamen yenilenecek. MASKİ ayrıca, “Malatya Battalgazi – Yeşilyurt İçme Suyu Şebekesi Rehabilitasyon ve Ölçülebilir Alt Bölge Projesi”ni de hayata geçirecek. Bu proje ile içme suyu şebekeleri modernize edilecek ve yeni hatlar inşa edilecek. 

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.