“Battalgazi'de 63 bin ev hasarlı”

“Battalgazi'de 63 bin ev hasarlı”
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi bölgesinde 10 bin konteynerde vatandaşın kaldığını belirterek, Battalgazi’deki hasarlı ev sayısının 63 bin olduğunu belirtti. 

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Tandoğan Mahallesi’nde yer alan Tandoğan Konteyner Kentte “Battalgazi’de Çocuk Şenlikleri” programı düzenledi. Her hafta farklı bir konteyner kentte düzenlenen program kapsamında çocuklar için çeşitli gösteriler sunuluyor. 

Konteyner kentteki programa katılan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Battalgazi bölgesinde 10 bin civarında konteynerimiz var. Fırsat buldukça bu konteynerlerimize uğruyoruz. Battalgazi’de 63 bin tane evimiz, konutumuz hasarlı. Depremler devam ederken korkuya paniğe neden oluyor ama az hasarlı binalara girilmesini istiyoruz. Şehirde lambaların yanması gerekiyor. Yılsonuna kadar evlerimizin bir kısmı teslim edilecek. Bizim planlama yapmamız lazım, çarşıyı yeniden yapmamız lazım” dedi.

Güder, “Biz depremzedeleri yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız. Çocuklar her zaman bizim önceliğimiz. Çocuk gülerse dünya güler. Sizler evlerinize taşınana kadar psikodestek sunmaya da devam edeceğiz” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.