"Bizim yüzyılımıza da İsrail'in katliamını görmek düştü"

A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Battalgazi Belediye Meclisi, 2025 yılı bütçesini 1 milyar 600 milyon TL olarak belirledi. Belediye Başkanı Bayram Taşkın, bütçeyle ilgili açıklamalarda bulunurken, Gazze’deki İsrail saldırılarını da sert bir dille kınadı.

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısının ikinci birleşimini Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda, 2025 yılı tahmini bütçesi oy birliği ile kabul edilirken, İsrail’in Gazze’deki saldırıları sert bir dille kınandı.

2025 Bütçesi Onaylandı

Battalgazi Belediyesi’nin 2025 yılı tahmini bütçesi 1 milyar 600 milyon TL olarak belirlendi. Belediye Başkanı Bayram Taşkın, bütçe hakkında şu ifadeleri kullandı: “2025 yılı bütçemiz, tahmin edilen bir bütçe olarak belirlenmiştir ve gelir-gider dengesini büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz. 2024 yılı bütçemizde de yıl sonuna kadar herhangi bir açık yaşanmayacağını öngörmekteyiz. Depremin ardından ciddi bir gelir kaybı meydana geldiği malumunuzdur; özellikle emlak vergisinde büyük bir düşüş yaşandı. Battalgazi bölgesinde binlerce ev ve iş yerinden emlak vergisi tahsil edilememesi, gelir daralmasına yol açmıştır. Ancak mali disiplini ve gelir-gider dengesini koruyarak, Battalgazi’mize birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. 2025 yılı bütçemiz Battalgazi’miz için hayırlı olsun.

"Katil İsrail’i Lanetliyoruz"

Toplantıda, İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırılar da gündeme geldi. Belediye Başkanı Bayram Taşkın, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırımın yıldönümünde sert açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Katil İsrail’in gerçekleştirdiği soykırımı lanetliyoruz. Tüm dünyayı insan haklarına saygı göstermeye ve bu vahşeti durdurmak için işbirliğine davet ediyorum. Bugün 7 Ekim ve tam bir yıldır İsrail Gazze’de soykırım yapıyor. Maalesef insanlık tarihi bu ve benzer katliamlarla dolu. Bizim yüzyılımıza da İsrail’in katliamını görmek düştü. İsrail, Ortadoğu’nun kalbine yerleşmiş bir ur gibi bölgeye huzur gelmesine izin vermiyor. Dünyanın sessiz kalması ise ayrı bir olaydır. Dünyadaki tüm insan haklarına saygılı ulusları sağduyuya davet ediyorum. Kadın ve çocukların hedef alınması insanlık dışıdır. Temennimiz, sağduyulu ve demokrat ülkelerin işbirliği yaparak bu katliama son vermesidir.”

malatyagazete.com

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.